Naşterea unui simbol

Curioşi din fire, ne-am tot întrebat de ce fetele, astăzi, îşi fac poze de la bust în jos, arătându-şi picioarele, sau papucii purtaţi sau, de ce nu, bronzul căpătat în această vară.

Mihaela, de exemplu, a cărei poză (creaţie personală) am găsit-o pe net, ne-a dat o posibilă explicaţie:
,,Nu am făcut această poză cu un motiv anume şi, mai ales, nu merg pe premisa: picioare ca ale mele nu mai găseşti, sau uite ce ai pierdut. Când am făcut fotografia, m-am gândit efectiv la reclama de la Coca-Cola. Picăturile de apă de pe corpul meu le-am asemănat cu sticla cu picături pe ea de la Cola”.
O motivaţie interesantă.

Multe domnişoare, însă, nu au un scop anume sau o interpretare personală când fac asemenea fotografii atipice. Ele dau un sens direct şi mai mult de divertisment acestui nou „wave” de pe reţelele de socializare:
„Fiind cu fetele la plajă, mi-am pozat picioarele mai mult pentru a face caterincă, nu ca să arăt lumii ceva anume”, ne spune Alina, distrată de întrebarea noastră… nefirească.

Normal sau atipic acest obicei, împământenit printre „navigatorii” de pe net, s-a transformat deja într-o practică. Foarte multe fete îşi postează picioarele sau bustul pe pagina de facebook pentru a transmite un mesaj neclar deocamdată: „uite ce m-am bronzat!”, „uite ce-ai pierdut!” sau „picioarele mele sunt ca în reclama de la Coca Cola”. Astfel, n-ar trebui să ne mirăm dacă nu peste mult timp o astfel de poză ar transmite un mesaj unitar de genul: „După vacanţă, vin la tine. Pregăteşte-te!”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Cam tot aşa a apărut şi semnul ridicării degetului mijlociu de la mâna dreaptă. Pe atunci nu exista internet şi nu se vorbea atât de mult în engleză. WTF.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *