Naşul, despre primarul Gheorghe Nichita:

“Nouă ne-a plăcut omul!”

În Italia sau SUA, când spui “Il Padrino”, “Il capo di tutti capi” sau “Godfather” nu te poţi gândi la altceva, decât la Mafia siciliană. Cel mult la Al Pacino, Marlon Brando sau ceilalţi actori din filmul lui Coppola. La noi, Naşul nu are altă semnificaţie decât… Radu Morar. Nimic legat de mafie, corupţie sau alte fărădelegi… din contră.
După ce a lăsat baltă B1 TV şi 10 TV, înainte de a demara un nou proiect media, jurnalistul bucureştean a sosit şi la noi în târg pentru a le vorbi, din memorie, studenţilor de la Universitatea “Petre Andrei”, despre presă şi cât de liberă este aceasta.
Ca orice înţelept observator al evenimentelor din România post-decembristă, Morar a punctat momentele-cheie ale presei româneşti, începând cu anii 90, când nimeni nu ştia pe ce cale vrea să pornească, când toţi patronii sau cârnăţarii nici nu îşi imaginau ce putere imensă are media, şi încheind cu presiunile şi manipulările politice cu care se confrută astăzi ţărişoara noastră scumpă şi dragă. Printre altele, Naşul, ca orice bătrân jurnalist aflat în căutare de sponsori, şi-a exprimat părerea cu privire şi la câţiva politicieni ieşeni, printre care şi primarul Iaşului, Gheorghe Nichita:

„În 2008, când au fost alegerile, l-am susţinut pe Gheorghe Nichita. Nouă ne-a plăcut omul şi ţin să îl felicit pentru curajul de care dă dovadă. Să susţii un proiect de 200 milioane de euro, pe timp de criză, este de apreciat. Chiar am ţinut să văd acel proiect. Acum nu ştiu cum este el la nivel local, ce vă face, dar mie mi s-a părut un om prezentabil, aşa cum ar trebui să fie orice politician. Desigur, toţi primarii şi politicienii pot fi arestabili în orice moment”, a declarat cu subînţeles Morar.

Mai mult decât atât, Radu Moraru a mărturisit că este prieten bun şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, fost ministru de Externe, actual şef al spionajului românesc, povestind că odată “au închis” împreună o cârciumă din Viena. Ehehei, ce vremuri!

În ceea ce priveşte starea naţiunii, Radu Moraru consideră că generaţia tânără este singura care mai poate schimba ceva. Pentru ca “actualul Guvern să fie ras şi trimis în munţi” – spune Naşul calchiindu-l pe Brucan – ne mai trebuie cel puţin 20 de ani… de democraţie, se înţelege.
Să fiţi iubiţi!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *