Ne învață Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: Cum să (mai) faci bani pe spatele studenţilor

Cea mai veche universitate din ţară se pare că este şi cea mai inventivă atunci când vine vorba de luat banii studenţilor. Şi nu numai… De ceva vreme oricine arde de nerăbdare să deţină un suvenir branduit cu numele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) nu trebuie decât să deschidă portofelul!

Suveniruri la prețuri deloc studențeștiUniversitatea_Al_I_Cuza_suveniruri_1

Conventus este o iniţiativă a Fundaţiei Alumni de la UAIC „care doreşte să intensifice promovarea primei universităţi din România şi a valorosului patrimoniu cultural-ştiinţific al Moldovei către generaţiile viitoare”. Şi cum altfel poate fi îndeplinit acest nobil deziderat decât prin vânzarea de nimicuri colorate cu numele universităţii pe ele?!

Site-ul celor de la Conventus are link direct către pagina principală a UAIC, iar produsele vândute aici se împart în trei categorii: textile, accesorii şi amintiri.

La capitolul Textile pasionaţii de fashion şi de „Cuza” pot alege între tricouri de diverse culori, tricouri polo, şepci, cămăşi sau bluze cu mâneca lungă. Preţurile, însă, nu sunt deloc modice. Ca orice brand care se respectă, acesta trebuie – nu-i aşa – plătit. Un tricou polo imptimat cu Alexa, mascota universităţii, costă 35 de lei, iar unul cu sigla UAIC – 45 de lei. Universitatea_Al_I_Cuza_suveniruri_2Cel mai scump obiect de la categoria Textile este o cămaşă pentru bărbaţi brodată cu mânecă lungă, pentru care fanii universităţii trebuie să achite 75 de lei.

Fleacuri costisitoare

Accesoriile, deşi mai inutile decât şepcile brodate, sunt puţin mai scumpe. Un cub rubik cu ceas, spre exemplu, poate fi achiziţionat cu 70 de lei, iar un rucsac brodat cu emblema UAIC este disponibil la 67 de lei.

Bineînţeles, amatorii de chilipiruri vor fi încântaţi să afle că de la acest magazin online pot achiziţiona agrafe de hârtie cu imaginea bufniţei Alexa la numai 11 lei!

Secţiunea Amintiri este destinată nostalgicilor. Cu 46 de lei aceştia pot cumpăra un album mic cu oraşul Iaşi, în timp ce unul de dimensiuni mai mari ajunge la75 de lei.

Ali Cuza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *