Războiul cârjelor. Pacienţii doctorului şpăgar vor da cu subsemnatul

Ştiţi vorba aia „Şi bătut, şi cu fâşul rupt”, nu? Uite că se potriveşte foarte bine şi în cazul pacienţilor medicului Paul Botez, celebrul doctor anchetat pentru luare de mită. Celebru şi prin reputaţie, şi pentru poveştile de alcov (cică ţinea, bietul de el, trei amante!), dar şi pentru taxele pe care le cerea pentru a-i face pe ciugi să zboare…Paul_Botez_catuse

Spre aducere aminte

La începutul lunii iulie, o veste bombă a căzut peste lumea medicală ieşeană. Imaculatul profesor universitar doctor Paul Botez, un stâlp al societăţii şi un vajnic apărător al sănătăţii bolnavilor, a intrat pe mână mascaţilor. Nu invers, reţineţi! Nu mâinile mascaţilor au ajuns la el, ci el în bastoanele gorilelor legii.

„Mvaiii”, au strigat ofuscate asistentele pe care doctoraşul, crai bătrân, le mai pişcă de câte un obrăjor sulemenit! „Offf”, au dat ochi peste cap confraţii care se ştiu cu mercurial de şpagă, şi „Văleu”, au urlat babele programate pentru protezarea de şold. Ce se întâmplase? Doctorul celebru de la Nicolina a fost prins ca ursul la miere, adică doldora de bănişorii munciţi cu sudoarea frunţii. Peste 60.000 de euro avea măria sa în salon, cică banii de coşniţă ai asistentei şefe! E greu de spus ce-o fi mâncând femeia de are nevoie de atâţia bani, însă aşa a zis la instanţă doctorul Botez, după care a început să plângă şi să se ia cu mâinile de capul pleşuv. Bocea omul de ziceai că-i vreo băbucă pe care o refuzase la operaţie pe motiv că n-are miişoarele de lei cerute ca să-i vindece ciolanele.

Între timp, stimabilul s-a lăsat de operat. Aşa, în spirit de frondă şi frică faţă de puşcărie…

Carnetul cu şpăgi

Ancheta şi-a urmat cursul şi a ajuns şi la bolnavi. Bieţii de ei, de parcă n-ar fi fost de ajuns că au cotizat şi banii de înmormântare la doctorul hapsân, acum trebuie să dea socoteală în faţa legii pentru dare de mită! Paul_Botez_mitaSurse judiciare susţin că anchetatorii au descoperit că medicul Paul Botez ar fi luat şpăgi lunare de sute de mii de euro. Cam cât o rectificare bugetară, fraţilor! Vă imaginaţi, în volum, un aşa morman de bani? Noi, nu!

Zgârcitul de doctor şi-a notat fiecare leu într-un carnet, iar acum cei ale căror nume sunt între scoarţele de vinil vor răspunde în faţa legii. Şi ce să spună oamenii? Că, dacă nu ar fi plătit, ar fi fost condamnaţi să stea în căruciorul cu rotile ori să meargă în cârje toată viaţa?!

Deja pe la audieri au trecut mai mulţi pacienţi, dar care nu au spus ce li s-a întâmplat la Parchet. Între timp, anchetatorii vor decide dacă pacienţii vor fi traşi la răspundere că ar fi dat mită pentru a fi trataţi în mod corect.

Verdict uşor imaginabilPaul_Botez

Aşa-i că vi se pare o prostie? Adică nici şpagă nu poţi să dai, nici sănătos nu poţi să fii. Păi, ce mai rămâne? Să-ţi cumperi loc la cimitir, nu? Eventual, lângă mormântul rezervat de familia Botez, să fiţi aproape la Judecata de Apoi, când va explica Șefului Suprem de ce a fost hapsân şi a dat cinstea pe ruşine şi medicina pe afacere…

Noi le urăm pacienţilor să aibă nervii tari şi să aibă grijă ce spun la anchetă, fiindcă oricum banii nu-i mai văd.

Măcar libertatea să le rămână şi proteza de şold ori cârja cu care să-i ardă vreo două doctorului care i-a umplut de spaimă şi de griji…

Paulică Ciungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *