Nici protestele dascălilor nu mai sunt ce erau odată. O grevă mai fâsâită ca bugetul Educației…

După protestele răsuflate ale medicilor, care au ţinut capul de afiş al presei centrale mai săptămânile trecute, am stat cu sufletul la gură la un anunţ al dascălilor din dulcele târg, de data asta, care spuneau că le-a ajuns cuţitul la os, că nu mai pot şi că o pun şi ei de-o pichetare. Împreună sau separat, nici nu mai conta, câtă vreme am înţeles că la pichetarea Casei Pătrate se vor fi aflat atât sindicaliştii de la USLIP, conduşi de Lavinoiu Libelulă (sau cam așa ceva…), cât şi cei de la „Spiru Haret”, aflaţi în război cu cei dintâi.

Nu mai are rost acum să facem istoricul conflictului dintre liderii celor două sindicateprotest_profesori, câtă vreme scopul lor era unul atât de nobil: creşterea salariilor în învăţământ, alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, decontarea navetei profesorilor şi alte asemenea. Iar când totul se termina cu ameninţarea blocării anului şcolar, atunci vă daţi seama că ştirea merita toată atenţia noastră.

Numai că, aşa cum la pomul lăudat nu trebuie să te duci cu sacul, aşa şi la protestul hiper-mediatizat nu trebuie să te agiţi prea tare. Adică, nu mai mult decât s-au agitat cele câteva zeci de cadre didactice adunate în faţa Prefecturii, şi astea venite la ore diferite, ca nu cumva să-i deranjeze prea mult pe liderii casei pătrăţoase. Nu-i bai, însă, că dascălii ieşeni ne promit că vor face mai mult scandal la Bucureşti, unde se vor muta, cu surle, trâmbiţe şi mesaje porcoase scrise pe pancarte, în faţa Guvernului, a Ministerului Educaţiei şi a USL. Să te ţii atunci proteste, nu glumă!

Lula Libelula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *