Vis-a-vis de Grădina Botanică: Duken, barul pe care nu-l știe nimeni, dar îl cunosc toți

Punem pariu că nu știați că există în Iași o crâșmă intitulată Duken Bar? De asemenea, pariem că nu știți cum se numește bodega de peste drum de intrarea în Grădina Botanică? Acum, puneți cap la cap aceste două informații… Dacă n-ați amețit, înseamnă că sunteți de-ai noștri!

Duken Bar, așadar, este localul mereu același și mereu în schimbare din vârful Copoului. Mereu în schimbare, pentru că i se adaugă constant câte un etaj, și mereu la fel, din același motiv pentru care lupul își schimbă părul, dar rămâne cu același nărav.Duken_Bar_1

Prin zona respectivă trecem de vreo douăzeci de ani. Plus sau minus. De aceiași douăzeci de ani, patron, barman, chelner ocazional și piccolo de nevoie e un bătrânel pe care se pare că-l doare mandibula dacă zâmbește. Ochelarist și îmbrăcat mai mereu în kaki, se pare că replica sa preferată este „n-avem”!

Să vină iarna, să se facă vinul fiert!

Oferindu-i Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie să spunem că admirăm vehemența cu care se încăpățânează să păstreze respectivul local care, cu siguranță, merge mai mult pe pierdere. De admirat este și încercarea de a schimba nițel clientela. Dacă ați avut curiozitatea de a urca la primul etaj al stabilimentului, cu siguranță ați putut remarca niște canapele și taburete dintr-o imitație de piele. Duken_Bar_2La parter, însă, până nu demult, puteai simți izul acela specific crâșmelor vechi de cartier, ambientul respectiv fiind sugerat și de fețele de masă amplasate în colțuri, din fibră albă de plastic.

Partea bună a Duken Bar-ului este că, de cum se ivește puțin frigul, apar și cănile de vin fiert. Lichidul energizant e bine condimentat cu mere, portocale, zahăr și scorțioară, numai bun să te pună pe picioare după o plimbare printre troiene..

Giurghiu Liu

2 comentarii

Lasa comentariu
  1. anonim

    Din cate am citit se pare ca trebuiesc multe actualizari la acest articol si nu in mod special o plimbare pana acolo pentru a vedea schimbarile de aproape cinci ani in care nu a fost respectivul autor. Imi place ca totusi a actualizat sigla localului in rest praff…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *