Nici tehnocrat, nici democrat, Oajdea a ales doctrina birocraţiei. Epistolele preacititului Daniel

Deputatul PPDD de Iaşi, Daniel Oajdea, l-a ameninţat pe Facebook pe un ziarist de la Evenimentul, deranjat fiind de faptul că acesta îndrăznise să-i solicite verbal un punct de vedere, şi nu în scris. „Dacă vrei o reacţie oficială, trebuie să ştii să o ceri. Pentru punct de vedere, oricând, dar doar în scris”, i-a transmis Oajdea reporterului, de la înălţimea soclului său parlamentar. Cu alte cuvinte, oameni buni, nu-l mai deranjaţi pe Oajdea la telefon, ci trimiteţi-i o invitaţie specială, neapărat în scris, prin care să-l imploraţi să-şi expună puncte de vedere vizavi de activitatea sa parlamentară. Bârfa de Iaşi a intrat în posesia registrului de corespondenţă al deputatului Daniel Oajdea, din care vă prezintă câteva date, în exclusivitate.

„12 iunie 2013 – Dragă Dany, nu ai venit demult să mă mai alergi prin pădurea din Schitu Duca. Încă mai aud gâfâiturile tale de jogger răsunând în poieniţa cu lăcrămioare. Dar de lăcrămioara mea din colţul ochiului cine se îngrijeşte, Dany? M-ai sedus cu două cartuşe trase între ochii mei umezi şi apoi m-ai abandonat, ca pe-o amantă desuetă. Am citit într-un ziar că ai fi acuzat de braconaj. Nu cred aşa ceva. Cum au putut să-ţi facă asta, cerbul meu drag? Te aştept diseară în luminiş, am invitat la cină un mistreţ şi doi fazani. Băieţi de treabă, care şi-ar da din frăgezimea cărnii lor doar ca să te ştie bine. Te pup pe puşca şi cureaua lată, nebunule! A ta căprioară neconsolată, Mucky.

1 octombrie 2013 – Mister Daniel Oajdea, sunt Tai Bin Cao, preşedintele Congresului de Astronautică din Beijing, şi vreau să vă informez că expunerea dumneavoastră a stârnit mari nemulţumiri în comunitatea ştiinţifică mondială. În primul rând, cercetând mai atent documentele prin care pretindeaţi că aţi fost pe Saturn, Venus, Jupiter şi Neptun, am descoperit că, de fapt, sunt note de plată la diverse cârciumi de pe litoralul românesc. În al doilea rând, modulul spaţial despre care pretindeaţi că aparţine klingonienilor s-a dovedit a fi studioul OTV de la Vatican. Drept urmare, pentru elucubraţiile dumneavoastră, Federaţia de Astronautică din China a hotărât, în unanimitate, să vă denumească Daniel Oajdea Gargarin.

19 mai 2014 – Şefu’, sunt eu, Marius, barmanul de la Ello. Azi am dat cinşpe navete de bere lu’ preşedintele Băsescu. Acesta a zis aşa: „A cui e crâşma asta? A lu’ Oajdea? Dă-l în plata Domnului!”. Mă scuzaţi, patroane, dar asta înseamnă că va plăti domnu’ Dan? Întreb pentru că am aici pe unul de la gardă care mi-a împrumutat o coală de hârtie cu indigo, pe care trebuie să scriu în două exemplare. Rog răspuns urgent, să nu se încălzească berea lu’ dom’ inspector”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *