Nicușor Păduraru își dă doctoratul… în mess și Facebook. LOL

paduraruTaman ce ne pregăteam să îl felicităm pentru că, având mai mult – poate chiar prea mult – timp liber, a decis să își finalizeze și să își susțină doctoratul (în administrație publică, la SNSPA București, fosta „Ștefan Gheorghiu”), iată că simpaticul Nicușor Păduraru a ținut morțiș să ne dezamăgească din nou, suspunându-ne unor perversiuni gramaticale intolerabile. Nu, nu este vorba de celebrele sale editoriale de acum câțiva ani, din vremea când se exersa doar în calitate de consilier județean și prefect, și nici de interminabilele și anostele comunicate de presă (unele cu virgule între subiect și predicat, dar acelea plantate mișelește de angajații cabinetului…) din cei patru ani de deputăție. Nu degeaba ziceau unii cârcotași că Păduraru scrie ca un inginer și face politică precum un scriitor… (Că veni vorba, dăm o sticlă de bere oricui e în stare să ne convingă că a citit până la capăt și poate extrage ideile principale din orice comunicat de presă emis vreodată de Păduraru! Chiri și lui însuși!)

Mai nou, având foarte mult timp liber, după cum ziceam, Păduraru stă pe Facebook. Și nu doar că stă, dar acționează și se exprimă: comentarii, idei, proiecte, păreri, șopârle, poante (în fine, cam așa ceva), dă „like”, „tag” și „share”, răspunde, critică, se amuză, se dă mare, se enervează ș.a.m.d. În fine, e dificil să urmărești tot ce face și să citești tot ce scrie, pentru că face multe și scrie enorm. Dar, dincolo de ușoarele migrene provocate, postările lui Păduraru lasă impresia generală a unei relații destul de apropiate cu limba română, pe care o utilizează în stilul personal, cam prolix și emfatic, dar cu relativă responsabilitate. Mai nou, însă, morga vag academică s-a risipit, iar profilul lui Păduraru a fost năpădit de buruieni crescute pe câmpiile mess-ului, precum „adik”, „pfuaaa”, „bhăăiii”, „uuups” și alte orori caracteristice pițipoancelor și puberilor crescuți în fața calculatorului.

Nu credem că Păduraru a dat în mintea copiilor și cert e că nici apăcături de cocalar nu are. O luăm, ca atare, drept o rătăcire temporară și îl rugăm, simplu, să nu mai facă! Nu e cool! PLZ! K?

NeeKooSh@R

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *