Norina Forna, deputat: „asta-i pohta ce-o pohtesc”

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară are un gust amar: în 2012 a pierdut, la mustaţă, o nominalizare drept candidat la Camera Deputaţilor, nominalizare care, venită de la USL, i-ar fi asigurat 100% un loc în Parlament. Se pare că Forna n-a renunţat la ambiţia personală, aşteaptă anul 2016 şi, până atunci, lucrează cu migală la propria imagine publică

Am tastat de curiozitate „Norina Forna” pe google. Rezultatul, mai mult decât satisfăcător. Site propriu. Pagină de Facebook. Nu una. Ci două. Una cu like-uri. Participări în emisiuni postate pe youtube. Chiar şi CV-ul ei apare. Şi multe alte pagini care arată implicarea ei în activităţile de zi cu zi. Ce mai. La capitolul imagine stă beton. Are grijă de ea mai ceva ca un om politic. Dar hai să vă explicăm pe larg cine e Norina Forna şi de ce pare într-o perpetuă campanie electorală.

CV de 30 de pagini
Forna are o carieră bine construită cu studii în ţară şi străinătate. O situaţie financiară pe care ar invidia-o până şi cei mai experimentaţi oameni de afaceri. Şi nu ne referim aici doar la Viorel Roman, care a mizat pe imobiliare şi este acum în faliment. Cu alte cuvinte, o imagine perfectă a unui doctor onorabil. Norina Consuela Forna, pe numele ei întreg, este profesor universitar, doctor şi decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi. Şi ca să înţelegeţi ce înseamnă o imagine perfectă a unui doctor onorabil vă spunem doar că am găsit pe net un curriculum vitae al Norinei Forna de peste 30 de pagini în care sunt prezentate zeci de titluri şi funcţii naţionale şi internaţionale obţinute pe parcursul celor 50 de ani de viaţă. Obţinute pe merit, trebuie să recunoaştem.

Avere consistentă
Şi averea deţinută de Norina Forna şi soţul ei Dorin, este tot impresionantă. Potrivit declaraţiei de avere, Norina Forna deţine un teren în Iaşi în suprafaţă de 673 metri pătraţi, trei terenuri în Rediu în suprafaţă totală de peste 3 hectare, 37 de hectare de teren pe raza comunei Miroslava şi încă un teren la Neamţ. În privinţa clădirilor, Norina Forna deţine un apartament, trei case şi un spaţiu comercial. În declaraţia de avere mai sunt trecute două maşini, un Golf şi un Subaru, conturi de 55.000 de lei şi un credit de 60.000 de euro. Nu e mult. Pe cuvântul nostru că nu e mult dacă ne uităm la ce venituri are. Potrivit declaraţiei de avere, Norina Forna şi soţul ei înregistrau în 2012 venituri de peste 275.000 de lei. Ahtiată după imagine, Norina Forna a cochetat şi cu politica. În 2012 a negociat cu PSD şi a fost la un pas de a candida din partea USL pe listele de parlamentar. Nu i-a ieşit însă. Ar fi dat bine şi un mandat de deputat la cv. Dar nu a fost să fie.

Dosar controversat
Dar să vă spunem că Norina Forna are şi o parte întunecată care o va urmări probabil toată viaţa. În încercarea sa de a obţine moştenirea cuvenită, un om a ajuns la închisoare. Este vorba despre fostul prefect Radu Prisăcaru. Forna a solicitat 20 de hectare pe raza comunei Rediu. Din această suprafaţă, autorităţile i-au „promis“ doar 16 hectare însă pe raza comunei Miroslava, şi nu oriunde, ci exact la drumul european în zona Metro, unde terenul era mult mai valoros faţă de cel din comuna Rediu, unde avea dreptul. Acest dosar de fond funciar a condus la arestarea prefectului de Iaşi, Radu Prisacaru, în toamna anului 2006. „Nu regret nimic. A încercat să fure munca bunicilor mei care au luptat în război, bunicul şi-a pierdut o mână, a fost decorat cu ordinul Mihai Viteazu“, spunea Norina Forna. Poate ea nu regretă, dar Prisăcaru sigur regretă. Regretă că a stat după gratii. Regretă că a făcut afaceri cu Forna. Are mai multe regrete.

Norina, Norin, Doriana şi Dorin
Am căutat şi pe Facebook desigur, numele Forna. Şi am dat şi de restul familiei Norinei Forna. Are doi copii. O fată şi un băiat. E ceva normal. Nu e singura care are copii. Copiii activează şi ei în zona de interes a mamei. Fata a studiat medicină dentară şi seamănă leit cu mama sa. O cheamă Doriana, un derivat de la numele tatălui, Dorin Forna. Potrivit paginei de Facebook, băiatul este coordonator adjunct IT la Societatea studenţilor medicinişti. Îl cheamă Norin, un derivat de la numele mamei, Norina.

Legături cu persoane din MAI
Soţii Forna au legături strânse cu persoane influente din cadrul MAI. Spre exemplu, au o afacere în Iaşi cu fostul şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric. Împreună au o clădire de birouri pe strada Tăietoarei care este închiriată. Şi numele lui Florin Ungureanu, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Iaşi duce tot la familia Forna. Florin Ungureanu, fost coleg cu Aurelian Şoric, era şef la DGA Iaşi chiar în momentul în care Dorin Forna a făcut denunţul care i-a adus arestarea fostului prefect Radu Prisăcaru.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Ana

    Ma intreb cine a organizat latratura…ia posteaza-ti si numele!!SA ,,TE OMORI ”CA SA ,,INVI ”DAR NU DE GRIJA ALTORA!!Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *