Nutz cel vesel și Olai Ku încruntat, telenovelă mare. Dar e păcat

O telenovelă maximă ne-a parvenit dinspre Traiectoria de Ulițe și Podețe ale Regiunii. Avem de toate: el, ea, alt el, un scaun, un telefon, o secretară, un fund, un cap, salariu baban, panaramă pe la spate, intrigi cu folosință de hârtie de ziar, karate. Dacă potrivești lucrurile, povestea iese așa: Olai Ku e instalat pe scaunul cel mare. Pe același înalt scaun fu cândva un anume pilos alintat Nutz (atenție, nu Nutzi, aia e Udrea), zburat ulterior, pe care cică de curând l-au reintegrat. De atunci tot orașul îi zice Nutz Reintegratul, pe scurt Reintegratu’. Ăsta e cu tăvăleala și codoșeala pe la niște elicio din târg și-l sapă la greu pe Olai Ku. Nici ăsta nu se lasă. E ca la master-chef: îl perpelește pe Reintegratu’ la foc mic, îl trece prin sos iute, iar la final de program îl servește flambat în afara Traiectoriei. Iar zvonul cel mai belicious e că i-a suflat Reintegratului și scaunul, și telefonul și… amanta, care nu-i nimeni alta decât fosta secretară a fostului. Zvonul ca zvonul, dar să vezi realitate dură: Reintegratu’ e plătit ore-fund și nu ore-cap cu cam zece miișoare pe lună. Ocupat cu turnătoria, omul stă numai pe fotoliu, nu mișcă, trimite mailuri cu informații prețioase (auzi, cumetre, trimite și la ziarul Bârfa ceva, nu doar la unii!). Practic, toată viața, existența și venitul lui stau în șezutul propriu. Cam scârbos, dar știți și voi că grădina e mare! Și cu toate astea, are timp să-și ridice ditamai mausoleul la Uricani în timp ce face rapoarte despre casele colegilor de serviciu. Stați pe-aproape, vom reveni cu niște amănunte!

Cornel Pi-la-icu 

2 comentarii

Lasa comentariu
  1. Madalin

    Pila e cel mai mare smelt din istoria directiei, are viletele la Uricani mai precis dupa rezervatie prima la dreapta inainte sa ajungi la robe Is -Voinesti.

  2. Tinu

    Asta cu amanta e tareeeeee . Si eu cred ca e pe bune , i-am văzut de multe ori împreuna prin biroul șefului unde Roxi zaboveste cam mult . Ce mai contează , fata e divorțată , Pila i-a pastile de putut asa ca rezolva doua treburi , e pa bune cu șeful si obține multe favoruri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *