Democrat-berarii sau democrat liberarii? Niciuna nici alta. Simple gafe jurnalistice

Săptămâna trecută a fost una productivă atât în evenimente, cât și în exemple rare de virtuozitate jurnalistică. Unul dintre aceste momente a fost consemnat într-un cotidian local unde, în cadrul unei scurte știri, reporterul a încercat să explice intenția Primăriei de a dezafecta niște chioșcuri cu scopul de a le… dezafecta. “Primăria Iaşi a făcut o nouă notificare către comercianţii din Pasajul Unirii. În adresa trimisă de municiplaitate li se pune în vedere faptu că acele module comerciale din structuri metalice de aluminiu urmează să fie dezafectate pentru dezafectare, în contextul implementării proiectului de reabilitare, în a doua etapă, a Pieţei Unirii”, este reproducerea integrală și nealterată a textului semnat de valorosul reporter.

Democrat-berarii
Cum fiece săptămână este un prilej ideal pentru colegii de la Ziarul de Iași să se apropie de cititori, am remarcat în ultima perioadă utilizarea unui limbaj destul de colorat. “Poliţiştii ieşeni au prins doi bărbaţi care se ascundeau de pedepsele cu închisoarea primite în urma proceselor. Ionel C. (25 de ani), condamnat în Botoşani, se pitise în Ruginoasa, refuzând să petreacă cinci luni în puşcărie sub acuzaţia de abandon de familie. El a fost depistat de poliţişti şi dus în arestul IPJ Iaşi. Coleg de „suferinţă” îi va fi Gelu A. (57 de ani), condamnat de Tribunalul Argeş, care era căutat pentru punerea în aplicare a unui mandat de şapte ani şi şase luni de puşcărie pentru tentativă de omor calificat. El a fost găsit la Ciohorani”, scriu redactorii liderului presei ieșene.

Tot reporterii Ziarului de Iași au îmbunătățit denumirea unei grupări politice importante pe scena românească. Povestind despre un miting ce nu a mai avut loc, aceștia ne anunță că “Democrat-liberarii ieăeni au decis să protesteze împotriva actualei guvernări”, iar redactarea le aparține în exclusivitate. Mai bine scriau democrat-berarii, că-i vota mai multă lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *