O, brad frumos… şi scump!

Dacă îndrăzneşti să treci pe lângă comercianţii cu brazi, este imposbil să nu te asalteze cu ofertele lor care mai de care mai tentante! Se pare că mulţi ieşeni vor rămâne şi în acest an fără brad, deoarece preţurile sunt cam piperate. Cel puţin pentru cei care au salariul minim pe economie.

Preţurile încep de la 50 lei şi pot ajunge la 400 de lei, acestea variind în funcţie de mărime şi de aspectul pomului de Crăciun.

De exemplu, un brad de aproximativ 1,2 metri costă între 50-100 lei la Piaţa din Alexandru, pe când în Nicolina sunt o idee mai ieftini, preţurile variind între 50-70 lei. Însă, dacă vreţi un brad cu adevărat frumos, preţurile depăşesc 120 lei pentru unul care măsoară peste 1,50 metri.

Cumpărătorii au, totodată, ocazia să îşi procure şi brazi aduşi din străinătate. Comercianţii mărturisesc că aceştia sunt mult mai frumoşi şi rezistenţi decât cei româneşti. Cu toate acestea, în Piaţa Alexandru poţi găsi, undeva mai retras, un nene care are brazi 100% româneşti, în schimbul cărora primeşte chiar şi bonuri de masă. Tentant, nu?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *