O ieșeancă, “revelația anului” în Spania. Numele ei a făcut înconjurul României în doar 24 de ore

Actrița ieșeancă Olimpia Melinte a fost nominalizată recent pentru Premiile Goya, în Spania, la categoria „Revelația Anului – Mejor actriz revelacion”, pentru dublul rol din filmul Canibal, regizat de Manuel Martin Cuenca. Ceremonia spaniolă, echivalentă Oscarului American, va avea loc anul acesta pe 9 februarie, la Hotel Auditorium din Madrid.

Dublu rol
Nominalizarea ieșencei Olimpia Melinte în cadrul premiilor industriei de film spaniole a fost așteptată de către presa internațională, care a considerat că aceasta este “descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martin Cuenca a făcut-o pentru filmele sale și cea mai inspirată decizie de casting”. “M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât știu cât de greu este să vii din altă țară și să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri și am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă”, a declarat aceasta într-un interviu recent.

Studentă la Bucureşti
Tânăra este absolventă a Universității de Arte George Enescu din Iași și în prezent studiază la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București. La doar 26 de ani ieșeanca a jucat într-o serie de pelicule relativ apreciate în ultimii ani. Susține că-și trage puterea de a lucra din familie, iar Meryl Streep, Isabelle Huppert, Audrey Hepburn și Tilda Swinton sunt actrițele care o fascinează. Ieșeanca are toate șansele să devină un nume cunoscut și cum viața de actor este deosebit de tumultuoasă, este foarte probabil ca aceasta să devină și o alintată a publicațiilor bârfitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *