O primă doamnă trasează MODA UNIVERSITARĂ

La școala ieșeană de ingineri de pe malul Bahluiului, tot personalul de sex feminin a revenit la moda clasică. Asta chiar dacă suntem în anul 2015. Doar tinerele studente par să aducă un suflu nou acestei școli și se îmbracă ceva mai modern. Că până la urmă, sunt tinere, au forme frumoase, deci au ce arăta și se mândresc cu așa ceva. La rândul lor, studenții, mult superior numeric față de studente, au și ei nevoie de acest suflu tineresc. De muze. De inspirație. Doar nu credeți că un robot sau o mașină se pot construi fără să ai în jurul tău măcar o fustiță scurtă. Dar, din păcate, această modă a secolului XXI, este permisă doar studentelor.

Peste genunchi
Cadrele didactice, indiferent de statutul lor, ori celelalte angajate de sex feminin sunt obligate să adopte ținutele clasice. Fusta peste genunchi, în jos desigur, decolteu cât mai mic, sau chiar inexistent. Asta, spre uimirea și indignarea tuturor colegilor din catedre care, cu siguranță, în tinerețe, au mai avut câte o idilă cu vreo colegă de-a lor. Că doar chestiunea asta nu e de ieri, sau de azi. E din totdeauna. S-a purtat și se va purta. În orice instituție se mai înfiripă câte o idilă. Așa cum s-a înfiripat și la școala ieșeană de ingineri. Însuși actualul reftor a avut o idilă în tinerețea sa cu o domnișoară profesoară din instituție, la care, cum era de așteptat, râvneau și alți colegi de breaslă. În timp, idila s-a transformat într-o relație, iar relația a avansat în timp până la căsătorie. Asta spre uimirea colegilor de breaslă și a colegilor care încă mai trăgeau speranțe să fie ei norocoșii.

Regulă
Dar cum tot pățitu-i priceput, noua soție a reftorului a instalat rapid o nouă regulă în universitate. Toate femeile să treacă la moda clasică cu fustă peste genunchi, cu decolteu minuscul sau chiar inexistent, doar e mediu academic, nu discotecă. Nu se cade ca niște doamne din mediul academic să distragă atenția colegilor de catedră care se chinuie de ani de zile să mai inventeze câte ceva în domeniu. Asta ar fi varianta oficială. Acum nouă nu ne rămâne decât să-i oferim un sfat prețios: introduceți regula și la studente. Că multe visează să ajungă soții de reftor sau de profesor universitar. Iar ele sunt tinere, frumoase și cu potențial maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *