Obrazul regal cu bere, tacos şi lupte de cocoşi se ţine

* în încercarea de a-şi reface viaţa peste Ocean, Principesa Irina a nimerit din lac în… zdup * arestată iniţial pentru lupte ilegale de cocoşi, se plimbă acum într-un soi de libertate, monitorizată cu brăţări electronice cu GPS 

Multe s-au mai spus, de-a lungul tmpului, despre membrii Casei Regale a României. Ca pionieri de frunte ce se aflau, mulţi dintre bârfitorii de serviciu au învăţat din cărţile de istorie comuniste că Regele Mihai, când a plecat din ţară, a cărat cu el garnituri întregi de tren cu averi, bijuterii şi tablouri scumpe, din care trăieşte şi astăzi, bine-mersi. Mai apoi, au apărut scandaluri care mai de care mai picante, în care prinţi şi prinţişori se revendică din osul domnesc (nu ştim exact din care parte a corpului, dar bănuiţi dumneavoastră care) al descendenţilor dinastiei de Hohenzollern, râvnind care la tron, care, mai ales, la statutul de urmaş de drept al averilor regeşti.Principesa_Irina Prinţii închipuiţi ai României nu s-au ales, deocamdată, decât cu nişte retrocedări babane de terenuri, păduri, conace şi castele, într-un proces de revendicare care e departe de a se fi încheiat.

Grozăvii de stă cocoşu-n coadă

O ştire de peste ocean vine să bulverseze însă întreaga imagine pe care muritorii de rând şi-o pot face despre apucăturile regilor şi excelenţelor de odrasle. Principesa Irina, căsătorită undeva prin Oregon cu un fost şerif local, a intrat la apă pentru nişte lucruri pe care le vedem doar în filmele cu grozăvii de vineri noaptea. Arestată exact cu o săptămână în urmă, Alteţa Sa e acuzată de organizarea, atenţie, de lupte de cocoşi în şopronul din curtea fermei familiale, scandalizând întreaga Americă iubitoare de animale. Şi asta n-ar fi tot însă, poliţiştii bazându-se pe nişte înregistrări făcute de mâncători de gogoşi sub acoperire, care sunt în stare să jure cu mâna pe Sfânta Biblie că Principesa vindea bere, tacos şi burritos, în timpul luptelor dintre cotcodăcitoare, în vreme ce noul ei soţ, John Walker (fără nicio legătură cu poliţistul texan jucat de Chuck Norris) ţinea de şase pentru ca amatorii de senzaţii tari, adrenalină şi pariuri ilegale să se poată desfăta în voie la sângerosul spectacol.

lupta_de_cocosiCum spuneam, nu ştim încă ce nevoie ar mai avea o alteţă regală să mai stoarcă bani din aşa afaceri. După rezultatul percheziţiei făcute de poliţişti, de data asta pe bune, nu sub acoperire, ne gândim că, poate, principesa şi cu al ei soţ le mai trăgeau şi cu ierburi interzise, având în vedere că, pe lângă puşti de vânătoare, pistoale şi niscaiva bănet, s-au mai găsit la fermă şi nişte ghivece cu pui de cannabis. Toate ingredientele, aşadar, pentru un dosar care să înfunde rău un cap încoronat.

Dar, cum spuneam, să nu dăm noi verdicte înainte de justiţia să se pronunţe. Deocamdată, principesa şi cu şeriful Walker au fost eliberaţi condiţionat, cu interdicţie de a părăsi statul şi monitorizaţi îndeaproape cu nişte zgărzi electronice cu GPS. Să le urăm, aşadar, succces în stabilirea nevinovăţiei, pentru a mai salva, cât de cât, obrazul unei case regale şi-aşa pătat de mult prea multe scandaluri. Asta dacă mai crede cineva că, vorba ceea, America e ţara tuturor posibilităţilor…

Walker, cocoş texan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *