Odă lui Adomniţei pe banii ieşenilor: Vestea Judeţului, mai rău ca Scânteia

„Sunteţi atât de tânăr şi-atât de curajos/ Aţi deşteptat întreaga speranţă românească/ V-au dat strălimpezime durerile de jos/ Şi-aţi doborât minciuna ca pe-o cumplită mască”, scria poetul Adrian Păunescu în februarie 1986 într-o poezie adresată conducătorului iubit, Nicolae Ceauşescu. Să nu vă mire dacă mâine, poimâine veţi găsi astfel de texte şi în ziarul „Vestea Judeţului”. Un ziar făcut din bani publici de Consiliul Judeţean şi care va fi tipărit în 90.000 de exemplare în curând. În prezent, fiţuica în care sunt redactate ode preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, este tipărit în „doar” 50.000 de exemplare.

Ceauşescu ar crăpa de invidie
Şi nu exagerăm absolut deloc atunci când spunem ode „tovarăşului” Adomniţei. Dacă ne uităm în primul număr scos în luna noiembrie a anului treccut, în cele 8 pagini ale ziarului apar nu mai puţin de 13 fotografii cu Cristian Adomniţei. În viteza de a-l preamări pe conducătorul judeţului, editorii ziarului au ajuns la performanţa de a publica într-o singură pagină şi patru fotografii cu Adomniţei. Asta e mai mult decât exces de zel. L-ar face invidios chiar şi pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Acum că e democraţie parcă nu am spune nimic dacă Adomniţei şi-ar plăti odele din propriul buzunar. Însă le plăteşte din buzunarele noastre, ale tuturor ieşenilor. Şi nu e ieftin deloc. Chiar deloc. E chiar foarte scump. Şi o spunem din experienţă. Angajaţii care îi făuresc odele lui Adomniţei sunt plătiţi regeşte. Din buzunarul nostru, desigur. În acest an, lunar, Consiliul Judeţean va plăti 35.000 de lei pentru publicitatea lui Adomniţei. Aproximativ 20.000 de lei reprezintă salariile redactorilor şi tehnoredactarea ziarului.

S-avem pardon
Pardon, domn preşedinte. Dar nu e mare lucru să scrii 8 pagini de ziar o dată pe lună. Iar cu banii pe care îi daţi pe tehnoredactarea celor 8 pagini vă asigurăm că paginăm toate ziarele din Iaşi într-o lună. Noi facem presă dinaintea dumneavoastră. Şi ne pricepem mult mai bine. Şi o facem şi mai calitativ. Şi tot nu ne costă cât plătiţi dumneavoastră. Miroase a lux din bani publici. Şi culmea, cum se face că la ziar scriu exact consilierii şefului CJ. Sau nimeni nu ştie mai bine cum trebuie preaslăvit şeful? Ruşinică domnule preşedinte. Ruşinică. O să facem un sondaj prin judeţ să vedem dacă ieşenii sunt încântaţi de odele din ziar. Cine ştie, poate o sa creşteţi iar tirajul. Nu ar fi rău ca fiecare locuitor al acestui judeţ să primească „Vestea Judeţului”. Indiferent dacă vrea sau nu, dacă ştie să citească sau nu. Ce mai conteaza. Cine nu ştie să citească să se uite la poze. La pozele cu Adomniţei mai exact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *