Omul din spatele Facebook-ului pentru companii. Tranzacţii pe o platformă prezentă în 90 de ţări

Economistul pasionat de tenis, înot şi ski este omul din spatele unei afaceri de succes, pe o piaţă de nişă în zona Moldovei. Ciprian Alexa a pus, la Iaşi, bazele businessului all.biz, o platformă de socializare şi afaceri pentru antreprenorii din ţară, sucursală a companiei multinaţionale All Biz, prezentă în 89 de state. Concret, fiecare societate care doreşte relaţii comerciale cu companii din ţară sau chiar de peste hotare îşi deschide un cont în respectiva reţea. În momentul în care profilul companiei este actualizat, informaţiile sunt disponibile în 26 de limbi, pentru a putea fi mai uşor accesate de partenerii de peste hotare. Fiecare companie are site-ul ei, cu propriile informaţii, produse, plasate ulterior pe pieţe sau pe categorii şi orice utilizator din orice parte a lumii poate accesa informaţia în limba sa maternă. În zona Moldovei peste 4.000 de companii au deja site-uri de prezentare proprii pe platforma All Biz şi colaborează cu parteneri atât din ţară, cât şi de peste hotare. Mai bine de 1.000 dintre înscrieri provin din judeţul Iaşi.

Ce experienţă aveţi în lucrul cu companiile?
Am absolvit la Iaşi specializarea Bănci şi Burse de Valori a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Al.I. Cuza şi am profesat în companii din domeniu bancar precum BRD şi BCR. Fiind un manager de dezvoltare, în anul 2008 am simţit nevoia să mă axez pe un domeniu care are potenţial indiferent de situaţia macroeconomică şi am colaborat cu Vodafone şi Vel Pitar, unde am avut satisfacţii profesionale deosebite.

Cum sprijină platforma pe care o coordonaţi afacerile ieşenilor?
Am acordat o atenţie deosebită pentru organizarea, anul trecut, a unei conferinţe de business internaţional pentru mediul de afaceri ieşean. Tranzacţionările realizate profesionist prin intermediul internetului reprezintă o noutate pentru piaţa românească, mai ales în contextul în care managerii All Biz oferă un serviciu de consultanţă unic în domeniu, având acces direct la informaţiile oferite de factorii de decizie ai companiilor de pe cinci continente.

Care este resursa cea mai importantă a unui manager?
Oriunde mi-am desfăşurat activitatea am pus accent pe oameni şi pe dezvoltarea lor personală şi profesională. În timp, am învăţat că business-ul se face între oameni şi nu între companii. Orice firmă are la dispoziţie trei resurse limitate: bani, timp şi resursa umană. Dacă ştii să creezi un mediu propice în care angajaţii să fie motivaţi, să se poată dezvolta şi să facă performanţă, ei vor şti cum să-şi prioritizeze activităţile, se vor încadra în termenele stabilite şi vor aduce plus valoare şi bani în companie.

Cum îi sprijiniţi pe cei care îşi deschid conturi pe platforma all.biz?
Companiile prezente pe platforma noastră sunt consiliate de specialiştii All Biz. Noi nu suntem o bază de date, ci un mediu în care companiile tranzacţionează şi îşi găsesc clienţii şi furnizorii de care au nevoie.

– „Pe platforma all.biz se tranzacţionează produse şi servicii. Este un mediu în care companiile interacţionează şi au posibilitatea să se promoveze foarte mult. Ca să vedeţi ce înseamnă all.biz, deja există înscrise peste 1.250.000 de companii din 89 de ţări, vizitatorii având acces la peste 16 milioane de produse şi servicii”, Ciprian Alexa, directorul All Biz România

– www.all.biz.ro este una dintre cele mai mari platforme internaţionale din lume, având peste 247 milioane de vizitatori pe an. Google situează site-ul pe locul 415 în ierarhia celor mai accesate site-uri, dintr-un total de 200 milioane de resurse web existente în lume.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Pingback: Omul din spatele Facebook-ului pentru companii. Tranzactii pe o platforma prezenta in 90 de tari | Piata bursiera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *