Opera va avea un nou cor de copii

Timp de două zile, zeci de copii, însoţiţi de părinţi, au trecut pragul Operei Naţionale Iaşi, pentru a participa la preselecţia pentru cor. Pe holuri puteai auzi zgomote şi  râsete ale micuţilor care s-au înscris la marea preselecţie. Chiar dacă a doua parte a concursului a avut loc dimineaţă, mulţi s-au învoit de la şcoală sau chiar au chiulit (cu acceptul părinţilor, se înţelege) pentru a susţine probele.

„Majoritatea copiilor care au venit sunt talentaţi, însă doar cei foarte buni rămân. Nu vreau să iau voci doar pentru sărbătorile de Crăciun, ci vreau să îi implic în toate proiectele care ţin de Operă. Sunt mulţi care au potenţial, însă nu mă pot angaja să fac lecţii în particular cu ei, deoarece mi-ar fi foarte dificil. Aşadar, rămân cei cu care pot lucra uşor, din prima, având în vedere faptul că vor cânta în corul Operei Naţionale”, mărturiseşte Raluca Toma, coordonatorul viitorului cor.

Deşi s-au putut înscrie tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, majoritatea participanţilor au avut sub 13 ani. Probele au fost relativ simple, rezumându-se la interpretarea unui cântecel şi testarea ritmului. Mulţi dintre copii au primit felicitările coordonatorului pentru calităţile vocale.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *