Ora de cre(ș)tinism, cu Iulian Șerban

Iulian Șerban este dovada vie că nu e neapărat nevoie să fii un profesionist desăvârșit ca să ajungi șef în breasla din care faci parte, că nu-i musai să fii prea inteligent ca să avansezi în carieră și că lipsa evidentă a talentului nu trebuie să te împiedice să ai producții și veleități „artistice”. Fiu de tartor securist, chirurg mediocru, PDL-ist din oportunism, „compozitor” grație existenței Youtube-ului, liber cugetător plin de fiere și gură spartă, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate a început, mai nou, să se joace de-a catehismul.

Ora de cre(ș)tinism, cu Iulian ȘerbanDupă ce-a bramburit sănătatea ieșeană, Șerban se ia, mai nou, la trântă și cu cele sfinte, publicând pe Facebook o serie de mesaje de remarcabilă elevație intelectuală despre dogmele și învățăturile creștine: „STIATI CA? Catolicii considera ca Maria, mama lui Isus Christos, l-a nascut pe acesta prin cezariana? Astfel, Maria a putut sa ramana fecioara si dupa nastere. Ortodoxii considera ca Isus a fost nascut pe cale naturala si de aceea o numesc pe Maria, maica domnului”.

Acuma, trebuie să fim sinceri: chiar nu știam și nici nu ne-ar fi trecut prin cap vreodată… Până ni se oprește hemoragia nazală generată de șocul etic și intelectual, să punctăm câteva chestiuni de ortografie, dincolo de lipsa diacriticelor și de virgulele aruncate cu ventilatorul. Dacă tot vorbim de creștinii de rit catolic, bine ar fi ca melomanul doctor să știe că numele folosit de aceștia pentru Mântuitor e acela de „Isus Cristos”, fără „h”. „Christos” (sau „Hristos”) este folosit în ritul ortodox, în care prenumele acceptat e acela de „Iisus”, cu doi de „i”. Apoi, „maica domnului” se scrie întotdeauna cu majuscule, la fel ca „Dumnezeu”, „Sfântul Duh” sau – mai pe înțelesul cetățeanului cu pricina – Casa de Asigurări de Sănătate sau Partidul Democrat Liberal; e vorba de „Maica Domnului”, nu de maica unui anumit domn, precum maica domnului Șerban, atât de invocată de medicii din Iași în cadrul referirilor la acesta… Despre grozăvia cu cezariana și cu  nașterea naturală, cuvintele nu sunt suficiente pentru descrie mârlănia blasfemiei și dimensiunea colosală a cretinismului conținut.

Cum vreo câțiva amici ai săi nu au avut ce face și au cerut lămuriri, teologul de ocazie a produs alte câteva mo(n)stre retorice: „Cum l-a primit fecioara Maria pe Isus in uter? Prin inseminare artificiala? Prin laparoscopie sau celioscopie? Prin teleportare? Sau a primit spermatozoizii tatalui pe cale naturala care au intalnit ovulul mamei si s-a creat un ou, apoi un embrion si apoi un fat ca la toate femeile normale?”

Că Șerban e ateu, agnostic, satanist de rit vechi sau musulman de ziua a șaptea, e problema lui. De altfel, își manifestase deja ostilitatea față de religie prin nemuritoarele hituri youtube-iste, compoziție proprie, „God is just a lie” sau „Jesus, what the hell” ori prin cugetări facebook-iste de adâncimi insondabile precum „Un ateu crede in el insusi. Un drept-credincios crede in altcineva”… Numai că, dacă tot s-a apucat de dat lecții, măcar să se informeze și din alte surse în afară de „Mersul trenurilor”, „Libertatea pentru femei” sau „Integrame pentru copii de la școala ajutătoare”. Am înțeles din producția muzicală personală că „nu vă place școala”, dar să stiți că cititul nu doare, domnule Șerban! Și nici nu-i adevărat că hârtia tipărită și cu altceva în afară de numerele „50”, „100” și „500” e periculoasă pentru sănătate!

Iulius Cezarian

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Zephy

    Plural
    …aflandu-ma coplesit de importanta celor scrise in postrea ” stiati CA CAtolicii”, aproape am pierdut din vedere plurarul folosit de „cercetator”: ortodoxii!!!

    Mda…DEX- ul e o unealta demodata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *