Nici afaceri n-a făcut, nici a conflict de interese nu miroase

Fiindcă puterea fără opoziție este incompatibilă cu statul de drept, iar opoziția fără putere denotă paranoia și duce la anarhie, suntem în măsură să vă anunțăm, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, stimați telespectatori și dragi alegători, că democrația a revenit și pe cele trei maluri ale Bahluiului! Nu i-a fost ușor, ei, democrației: la un an de la alegerile locale, nu puteai considera drept „opoziție” în Consiliul Local pișcăturile graseiate ale portocaliului Gabriel Grigore sau chichițele avocățești inutile ale popularei Anca Preda; în plus, Vlăduț Nedelcu nu are încă nici maturitatea, nici forța pentru a lupta, de unul singur, cu balaurul USL-ist. Era nevoie de un politician adevărat, de un om al principiilor și viziunilor, de un bărbat potent în viață ca și în partid, de un vizionar și un tehnocrat, de un luptător pentru dreptate, de un antreprenor care să nu poată fi bănuit de interese obscure, de un om care să iubească cu adevărat Iașul!

Nici afaceri n-a făcut, nici a conflict de interese nu miroaseSlavă Domnului că, în urmă cu 50-60 de ani, s-a născut Gabriel Surdu și mulțumim și unei gazete locale (pe care acesta se tot chinuiește să o cumpere de câteva luni)  de la care am aflat că, după ce și-a convins colegii aflați mai sus pe lista PDL să facă un pas în spate, acesta se pregătește intens să depună jurământul pentru un nou mandat de consilier local. Cum majoritatea politicienilor au ceva morți prin șifoner și tinichele în CV, poate că vestea acestei primeniri a Consiliului Local nu ne-ar fi entuziasmat; nu că noi l-am crede în stare de așa ceva, dar presa e plină de răutăți despre tot felul de afaceri necurate și gesturi politice dubioase – inventate, desigur! – din trecutul șefului PDL Iași. Iată de ce nu putem decât să salutăm faptul că, după ce a fost periat de Agenţia Naţională de Integritate, acesta se pregătește să intre în Palatul Roznovanu mai proaspăt ca un fund de bebeluș și mai pur ca un detergent de vase.

Ei bine, din ce aflăm din site-ul cu pricina, la ANI ajunsese încă de anul trecut o „sesizare prin care se sugera că actualul preşedinte al PDL Iaşi s-ar fi folosit de poziţia sa în cadrul Consiliului Local pentru a-şi spori afacerile”. Cum inspectorii agenției, în ciuda certei pregătiri profesionale și a celor mai rele intenții, nu au descoperit nimic suspect, patalamaua de bună purtare i-a prilejuit noului consilier și următoarea explicație: „Era o adresă care se referea la perioada anterioară când am fost consilier local, când, pesemne, cineva a făcut o sesizare cum că aş avea contracte sau aranjamente cu Primăria Iaşi, bazându-mă pe, ştiu eu, influenţa pe care aş putea avea-o ca şi consilier local. Au fost studiate toate dosarele, s-au făcut toate anchetele la toate forurile şi eşaloanele şi s-a constatat că nu am asemenea contracte. Cei care au făcut acestă sesizare erau în eroare“.

Nu știm ce dosare au fost studiate și nici prin ce foruri și eșaloane au umblat inspectorii de integritate, dar de unele contracte în legătură cu care reclamanții au fost „în eroare” știe toată lumea; iar când spunem „toată lumea”, nu ne referim numai la opinia publică bahluiană ori mioritică, în general, ci și la anumiți reprezentanți ai „lumii bune” din Basarabia, Israel sau Rusia… Dincolo de zvonuri și speculații, așteptăm cu nerăbdare ca imaculatul consilier local să își înceapă activitatea. Nefiind angajați la ANI, nu-l vom controla la dosare; promitem, însă, că vom urmări cu maximă atenție cum NU își va folosi „influența de consilier local”!

Lukoil Skywalker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *