Pamflet: Sandra Grădinaru şi Liviu Bran, înfăţişări de lux la tribunal

În mai puţin de o lună, breasla avocăţească intră în vacanţă, instanţele judecătoreşti stabilind deja termenele proceselor pentru luna septembrie. O bună ocazie pentru maeştrii Baroului ieşean să-şi pună roba-n cui şi să viseze la pledoarii în faţa unui cocktail pe malul mării, acolo unde doar chelnerul poate aduce obiecţii, în caz că a primit un bacşiş prea mic. Zilele trecute, doi dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ieşeni, Sandra Grădinaru şi Liviu Bran, s-au întâlnit pe holurile tribunalului, la o mică şuetă în faţa automatului de cafea, pentru a pregăti, în mare şi munte, concluziile prezentei stagiuni avocăţeşti.

Liviu Bran: Aaa, ce onoare, domnişoara Sandra! Permite-mi să-ţi fac cinste cu o cafea. Aoleu, cred că mi-am uitat bănuţii în roba de la penal.
Sandra Grădinaru: Nu-ţi fă probleme, Liviu, fac eu cinste. Am vândut ieri două Seat-uri şi mi-a mai rămas nişte mărunţiş prin poşetă. Cu zahăr sau fără?

Mulţumesc, eşti atât de dulce, încât ar fi superfluu să mai pun şi zahăr în cafea. Ce mai zici, ce mai faci?
Mă simt cam obosită, mi-am luat mult de lucru şi abia dacă mai am timp să mă relaxez cu un selfie pe Facebook. Dar şi când trântesc câte unul, salt câte 300 de like-uri. Ăsta ar fi, ca să zic aşa, onorariul meu de vedetă.

E bine că-ţi mai aeriseşti neuronii. Eu am de-a face cu tot felul de indivizi de cea mai joasă speţă. Dar, asta e, am vrut să fiu avocat specialist în tot felul de speţe juridice, aşa îmi trebuie. Poate că era mai bine să ne facem judecători, dragă Sandra. Meserie curată, stai sus la tribună, intri silenţios în sală, ieşi la fel, mai tragi un pui de somn, trece şedinţa.
Ai dreptate, dar, cel puţin pentru mine, ar fi fost un mare dezavantaj. Nu aş fi putut deloc să-mi arăt gambele fine şi pulpele mătăsoase care…

Hei, de-ajuns! Tocmai am ieşit de la un proces complicat, cu acuzaţii de hărţuire sexuală şi încă sunt sub influenţa articolelor incriminatoare. Mai bine zi-mi ce vrei să faci în vacanţă.
Încă n-am conturată o strategie. Va trebui să fac o mediere între ofertele turistice şi contul din bancă. Mi-a atras atenţia un caz din Tenerife, mai exact o spălare de bani în apele Mediteranei. Cred că voi culege nişte date de la faţa locului.

Foarte bine, trebuie să fii mereu în temă cu actualitatea juridică internaţională! Eu cred că mă voi afunda în bibliotecă, să studiez cazul Caraibe versus Hong Kong. E destul material probativ, mai ales poze foarte colorate. Ne vedem în toamnă, când ne vom prezenta concluziile scrise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *