Pamflet: scene de nuditate în mijlocul orașului

Apariţia unei clădiri de multe etaje fix lângă plaja de la Purcica a creat panică în rândul ieşenilor care îşi pregătesc deja prosopul pentru băile de soare din vara asta. Evident, clienţii plajei Nicolina sunt îngrijoraţi de felul în care va fi percepută nuditatea lor de către cei aflaţi la o aruncătură de privire curioasă. În acest context, ignorând acest ianuarie gerios, Eugen Nisiparu, posesor de abonament la Purcica, a ieşit la o baie la copcă, testând vigilenţa vizuală a lui Marius Bit, un informatician aflat întâmplător în pauza de masă.

Eugen Nisiparu: Alo, tovarăşu’! Dar altă treabă n-ai decât să te uiţi peste gard? Ce, n-ai mai văzut bicepşi spălaţi cu Ariel şi înşiraţi la uscat?
Marius Bit: Mă scuzaţi, aruncam şi eu o privire. Cât îmi upgradez Solitaire-ul, nu prea am ce face şi m-am gândit să-mi odihnesc ochii privind pe geam.

Dar ce, nu mai ai suficiente ferestre de Windows la care să te zgâieşti? Zău, nu te mai holba la mine că mă simt naşpa, de parcă aş fi aliniat la un perete din ăla pentru recunoaşterea în grup a suspecţilor.
Nu vă faceţi probleme, consideraţi că eu nu sunt aici. Oricum, aţi fost înregistrat deja de camerele de supraveghere ale clădirii. Nu mai aveţi cum şi unde să vă ascundeţi.

Aha, te pomeneşti că mă băgaţi şi în reţea. Poate că mă trezesc şi pe Facebook, cu cinşpe like-uri de la tot felul de perverşi. Sau, cine ştie, mă proiectaţi pe vreun perete de cabană, când vă plictisiţi la vreun team building şi n-aveţi de cine face mişto.
Adevărul e că tocmai lucrăm la un joc pe calculator pe care vrem să-l lansăm în vară, dar n-avem un model pentru personajul principal. Pe scurt, acţiunea se petrece într-o peşteră şi avem nevoie de un profil de om al cavernelor, haios, dar şi înspăimântător în acelaşi timp. Eu zic că burta şi chelia dumneavoastră îndeplinesc cerinţele jocului.

Serios? Stai să-mi vezi şi dorsalul, să-mi spui apoi dacă aduc a King Kong. Apropo, dar buricul ăsta rotofei nu inspiră pe nimeni din clădire? N-aveţi nici o agenţie de publicitate pe hol? Mi-ar plăcea să mă văd într-o reclamă la bere.
Bună idee. Am nişte amici advertiseri la etajul doi. Să le spun să iasă la geam, pentru o primă şedinţă de casting?

Dacă eşti amabil… Oare să pun ceva pe mine?
Nu, nu. Staţi aşa, tolănit în slip. Sunteţi ideal. Pilozitate maximă pe omoplaţi, colăcei leneşi pe burtică, tatuaje cu ancoră pe antebraţe, ce mai, băieţii vor fi încântaţi! Mie deja îmi miroase a succes maxim! Sau o fi de la nămol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *