Pe Lascăr Catargi, la Maideyi. Super-ofertă: Teatru, jumătatea perfectă și cafea la kil

Pe Lascăr Catargi, peste drum de Spitalul de Urgențe – ar trebui să fim alarmați?! – s-a deschis de ani buni o simpatică și cochetă cafenea. Maideyi îi zice, spre disperarea  tricefalilor, anume a celor cu trei cefe mereu în căutarea unui loc pe care să-l populeze cu (sub)cultura specifică lor, care muncesc din greu să-i pronunțe numele.

Loc de relaxare și povești, Maideyi e o cafenea numai bună pentru o șuetă cu gagicile, o întâlnire de afaceri sau un pahar de vin cu persoana dragă. Maideyi_1Dacă vreți să urmăriți un meci, însă, vă sugerăm terasele fără nume și fără număr din Alexandru.

Poftă să aveți, cafea e destulă!

Revenind, bărulețul de pe la mijlocul Copoului e, mai nou, un loc în care tineri artiști, proaspeți absolvenți de Teatru, vin și fac spectacole. Unele reușite, altele încercări eșuate de hipsterism teatral, show-urile de la Maideyi atrag săptămânal zeci de amatori de spectacole live. Prețurile la aceste event-uri variază de la 15 la 25 de lei, cam cât cele ale biletelor la teatru, dar atmosfera merită cu prisosință.

Meniul e bine dotat, la fel și barul unde iau naștere savuroase cocktailuri și cafele delicioase. Probabil numai aici, la doar 6 lei primești nici mai mult și nici mai puțin de jumătate de litru de cafe latte. Sucurile naturale sunt chiar din fructe, iar combinațiile de băuturi respectă proporțiile din rețetă. Maideyi_2Unde mai pui că localul este dotat și cu butoane pentru apelarea chelnerițelor lângă fiecare masă. Adio „Auzi!”, „Nu te supăra!” sau odiosul „Duduie!”

Întâlniri la minut

Cireașa de pe tortul de la Maideyi, însă, nu sunt nici cafelele, nici butoanele și nici teatrul. Sunt mult-așteptatele seri de speed dating. Șefii de aici sunt primii care au adus la Iași acest concept despre care ieșenii singuri și melancolici auziseră doar în filmele americane de duzină.

Timizii nealinați au, astfel, și în toamna aceasta oportunitatea ca la o ieșire în oraș să găsească, pe lângă o cafea bună, și jumătatea lor perfectă.

Han Solo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *