Pe „regele mall” îl doare la bască de noua inaugurare

În buricul târgului, pe locul fostului Universal Moldova, un business man din Capitală a trântit Moldova Center, în fapt un hectar de spaţii de birouri. Va fi ocupat, probabil, de flăcăi isteţi din IT, iar afaceristul bucureştean îşi va recupera astfel investiţia de 15 bulioane de euroi făcută în remodelarea clădirii. La inaugurare a invitat oficialităţi şi mediul de business, ceva ziarişti. Dar protocol, nu prea. Sus, pe acoperiş, în bătaia vântului, proprietarul clădirii de birouri clasa A le-a dat invitaţilor doar apă şi nişte sucuri, chipurile naturale. Cam subţire, după umila noastră părere. Dar altceva voiam să vă spunem. Inaugurarea asta n-a adus nici măcar o simplă grimasă pe faţa „regelui mall”, care are proprietăţi la o azvârlitură de băţ. Şi asta pentru că regele are ditamai complexul de birouri, la care mai face două spaţii: unul unde ar fi trebuit să fie cinema-ul şi un altul peste drum de ansamblul urbanistic, clădire înaltă, neterminată, dar pe care a şi reuşit să o închirieze. Mişto, nu?

Un pui de pripas, rătăcit în casa pătrăţoasă: Ce parşivă e şi viaţa asta. Azi eşti în top, mâine eşti nimeni. Cum stăteam noi şi ne gândeam la ce efervescenţă era în casa pătrăţoasă, cea în care stăpân era El Însuşi, Avoievodiţei, şi cu trupa lui de copchii, am dat nas în nas cu unul dintre Fciuci. Da, acei copii de trupă care roind în jurul prezidentului, acum suspendat, credeau că ei conduc judeţul. Deunăzi, unul dintre Fciuci, la poartă la casa pătrăţoasă, mai să nu fie recunoscut de gardianul de serviciu. Fciucul ăsta era genul de pifan care credea că are deja în raniţă bastonul de mareşal. Ce planuri, ce gânduri de mărire! Şi când colo, acum, un biet pui de pripas, fără direcţie şi fără busolă.

Santa Claus vine toamna la Iaşi: De câteva zile, prin presa ieşeană circulă un zvon, o bârfă, o şuşanea, cum că Iaşul va fi vizitat în curând de Santa Claus. Noi nu credem o iotă. E septembrie şi, chiar cu schimbările astea climatice, n-are cum să vină Moş Crăciun de Cotroceni taman acum. Însă, băieţii din presă se tem că, la cât de discret e Santa Claus, e posibil ca el să vină la Iaşi, să stea o săptămână şi să nu ştie nimeni de prezenţa lui. El nici nu vorbeşte prea mult, nici nu socializează şi, se poate întâmpla, să ne trezim abia când pleacă. De fapt, sirenele de la maşinile din alai să se semnalizeze că am avut în oraş un înalt oficial. Sfat prietenesc pentru colegii din presă: verificaţi hotelurile şi acolo unde-i liniştea cea mai mare, acolo s-ar putea afla înaltul oaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *