Pedeliştii fug la ţară pentru a prinde locuri în Parlament

Dumitru-Oprea-Elena-Udrea-si-Mihaela-Popa

Dumitru Oprea, Elena Udrea si Mihaela Popa

Municipiul Iaşi va fi împărţit în doar două colegii pentru alegerile parlamentare de anul viitor la deputăţie, iar în Senat ieşenii vor trimite un singur reprezentant. Potrivit unor surse din PDL, numărul de parlamentari ai judeţului se va reduce de la 17 la 10, respectiv şapte deputaţi şi 3 senatori. Dintre cei 10 parlamentari, 7 vor fi aleşi la ţară, pedeliştii încercând astfel să evite confruntarea cu electoratul informat din mediul urban.

Un senator va veni din partea nordică a judeţului, care va cuprinde şi Paşcani, iar celălalt din zona sudică. În mediul rural vor fi cinci colegii pentru deputaţi, lucru care va mări şansele PDL pentru a prinde locuri“, au precizat sursele.

Trasarea colegiilor va avea loc după ce se va aproba reducerea numărul de parlamentari români la 300 de aleşi. Practic, au adăugat sursele, prin reducerea drastică a parlamentarilor, se urmăreşte şi dinamitarea USL, în condiţiile în care, cele trei partide care formează alianţa se vor bate să-şi impună fiecare candidaţii în cadrul uniunii. De exemplu, la Iaşi, USL va trebui să propună doar 10 oameni, lucru care va crea nemulţumiri evidente într-un partid sau altul. Asta, în cazul în care USL va supravieţui până atunci. Sau poate nu…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *