Pelerinaj cu bicicleta. Pe locuri, fiţi gata, claxon!

Dacă v-aţi aliniat pe pistele amenajate de administraţia locală aţi greşit. Nu numai că nu sunt funcţionale, dar vă pun viaţa în pericol, fiindcă le împărţiţi cu autobuze, cu şoferii care nu au unde să parcheze, cu bunicii care îşi plimbă nepoţii şi cu alte persoane care circulă pe jos ori cu vreun mijloc de transport care nu mai are loc pe şosea.

pelerinaj_cu_bicicleta_1Ceva şanse aveţi dacă vă plimbaţi în zona ce duce înspre Breazu, însă nu se ştie. Pe acolo circulă dezlegaţi tot felul de şoferi de microbuze pirat sau fantomă, adică nişte vehicule care răsar ca din pământ atunci când ai nevoie de ele şi dispar când sunt aproape să te aducă aproape de destinaţie. Ba li se strică o roată, ba vine controlul în trafic, ba cine ştie ce se mai întâmplă cu şoferii care se pierd parcă în altă dimensiune fiindcă nu au autorizaţiile la zi…

Păcatul adipos

Bun. Până aici aţi priceput de ce este bine să ai bicicletă. Pentru independenţă motorie, doamnelor şi domnilor, şi pentru sănătatea dumneavoastră! Nu v-aţi săturat de stat la birou, tasându-vă coloana şi ostenindu-vă ciolanele? Nu v-aţi săturat să râvniţi la trup de amazoancă şi tors de Apollo? Hai, că nu-i greu! La sală nu mergem, că nu-i timp, apoi e ruşinos să ne vadă publicul cititor cum ne tremură excesul de ţesut adipos, la zumba la fel, ne facem de râs balansându-ne nervos pe lângă oameni care ştiu că dansul este o formă de simţire, nu doar o zguduire de muşchi, iar la kangoo jump nu mai avem suflu, după cât i-am spurcat pe alţii pentru păcatele lor. Aşadar, bicicleta!pelerinaj_cu_bicicleta_2 Se poate închiria ori împrumuta de la unchiul pensionar, pe care artroza îl împiedică să care vehiculul pe două roţi pe scări până la etajul patru.

Apoi, mai este un avantaj. Poţi merge în vizită pe la toate lăcaşurile vestite din jurul Iaşului, poţi vizita toate casele memoriale, poţi merge la muzee şi la vestigiile băilor de pe dealul Repedea. Nu veţi vedea dealul că-i acoperit de rezidenţiale, dar duhul istoriei vă va învălui şi vă veţi simţi precum domniţele boiereşeti la hodină, pe lângă poloboacele doctorului Kneipp. Ei, hai, nu spuneţi că nu ştiţi cine a inventat prişniţa şi băile de apă, că nu vă credem. Un doctor austriac, ale cărui metode se aplică şi astăzi.

Cu vântul în plete şi soarele-n priviri

Dacă nu ne credeţi, trageţi o fugă cu bicicleta până la izvoarele din jurul Iaşului care l-au făcut celebru. Dacă nu le găsiţi, poate prindeţi din urmă coloana de biciclişti de la Parohia „Toma Cozma”, care de ani buni lansează invitaţia doritorilor de călătorie cu bicicleta să participe la un nou pelerinaj ce va fi iniţiat din curtea Bisericii „Toma Cozma”. Plecarea, duminică, la ora 13.00, iar traseele, la alegere. Către Mănăstirea Tărâţa, dacă va fi o zi mai răcoroasă, şi către Mănăstirea Podgorie Copou şi Mănăstirea Galata, dacă va fi o zi mai călduroasă.  biciclete

„Se pot alătura pelerinajului nostru toţi cei interesaţi care deţin biciclete proprii. Ca şi în cazul acţiunilor anterioare, vor fi puse gratuit biciclete la dispoziţia tinerilor care vor dori să participe”, zice în invitaţie. Trebuie să confirmaţi la două telefoane, iar după binecuvântarea părintelui, puteţi porni la drum.

Poftiți la biciclit!

Sport, natură, sănătate, chef de plimbare să fie şi nu care cumva să vă întoarceţi înapoi cu taxiul, că nu se ştie peste cine daţi. Aţi auzit de pungaşi la drumul mare care se lăcomesc la câţiva lei, darămite la biciclete!

Povestea noastră şi-a propus să vă incite la călătorii. Dacă a reuşit, merităm o invitaţie la un al doilea trip. Dacă nu, măcar un program TV, ca să ştim unde ne proptim telecomanda în timp ce alţii asudă la pedale, întru sănătatea lor…

Velo Bipedul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *