Shopping-ul ne face să ne simțim singuri!

Multe persoane fac cumpărături atunci când se simt deprimate sau singure, dar, deşi acest „tratament” poate îmbunătăţi pe termen scurt starea de spirit, cercetătorii de la Universitatea din Chicago (SUA) susţin că este inutil, amplificând sentimentul de singurătate. De fapt, alungarea sentimentului de singurătate prin cumpărături poate crea un cerc viciosshopping, în care oamenii cumpără doar pentru că se simt singuri şi continuă să facă acest lucru într-o încercare greşită de a se vindeca de singurătate, informează dailymail.co.uk.

Studiul cercetătorilor americani, publicat în Journal of Consumer Research, a analizat datele oferite de 2.500 de clienţi, pe o perioadă de peste şase ani, autorii lucrării descoperind că, în timp ce singurătatea contribuie la „materialism”, cele două au o relaţie bidirecţională.

Definind materialismul ca „importanţa pe care consumatorii o acordă achiziţionării şi deţinerii unor bunuri materiale”, studiul susţine că acesta poate afecta relaţiile sociale, determinând amplificarea sentimentului de singurătate.

Aşadar, înainte de a arunca la gunoi toate cardurile de credit, trebuie menţionat că cercetătorii au descoperit că acest cerc vicios se aplică doar în cazul a două subtipuri de materialism – „achiziţionarea unor bunuri ca sursă de fericire” şi „posesia definită ca succes”, amândouă amplificând, în timp, sentimentul de singurătate.

Citește mai mult în Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *