Planul secret al lui Dumitru Oprea

Dumitru Oprea

Dumitru Oprea

Retragerea lui Dumitru Oprea din prima linie a PDL Iaşi continuă să aprindă spiritele unora şi imaginaţia altora. În timp ce liderul vremelnic al filialei Mihaela Popa pregăteşte intrarea unui apropiat om de afaceri în filială, cu scopul de a-l propulsa şi în primul scaun, alţii vorbesc pe la colţuri că anunţul lui Oprea nu a fost unul întâmplător, iar fostul rector şi-a stabilit clar nişte paşi de urmat. Astfel, bârfitorii zic că Oprea face presiuni pentru a lua portofoliul noului Minister al Fondurilor Europene care va fi înfiinţat în septembrie.

Iaşul este un oraş important, iar PDL nu-şi poate permite să-l lase în continuare pe mâna PSD. Dacă Oprea ar fi numit în această funcţie, până la alegerile locale din iunie 2012 ar putea câştiga din punct de vedere electoral, cu şanse reale, totuşi, de a-l bate pe Nichita. Am înţeles că sunt nişte discuţii, dar, deocamdată, nu e nimic sigur, în următoarele săptămâni vom afla“, a spus o sursă bine informată din anturajul pedelistului.

Candidatura lui Oprea la şefia viitorului Minister nu este de neglijat, având în vedere experienţa în gestionarea fondurilor europene a fostului rector, el fiind (probabil) şi singurul parlamentar din ţară care a scris o carte despre oportunităţile oferite de banii de la UE. Probabil, nu băgăm mâna în foc!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *