Politicienii au luat-o razna, monşer!

Relu Fenechiu, puţin agitat, se plimbă cu telefonul în mână; e în haine de sărbătoare; Cristi Adomniţei în picioare, mai spre uşă, stă rezemat în cot; Mugur Cozmanciuc şade în fund pe un scaun la dreapta lui Fenechiu. Curat act! Urmă anunţul fenechian:

Cristi Adomniţei şi subsemnatul la Consiliul Judeţean, Mugur Cozmanciuc la Primărie!“.

Curat anunţ!

Şansele lui Cozmanciuc sunt cele pe care le ştiţi. Şefia CJ nu este unul dintre visele mele, iar nici Adomniţei nu este înnebunit după această funcţie“.

Curat adevăr!

Dăm ca pozitivă ştirea cum că, desigur, candidatura amicului nostru politic, Gheorghe Nichita, prezidentul PSD, este pusă la adăpost de orice loviri din partea liberalilor“, gândeşte Fenechiu.

Curat candidat liberal!

PDL: „Vampirul are pe liberali, nouă ce ne rămâne?”

Pedeliştii ţin un moment de reculegere după rezultatele de la Bac. „Nichita suge sângele poporului!“, răsună deodată în sediul PDL.

Unul la Primărie, unul la Consiliul Judeţean. Dumitru Oprea, Nicuşor Păduraru. Curat fără şanse!

Grea misie, misia de candidat…Şi conul Băsescu cu coana Udrea mai stau să ne numere voturile…

Curat murdar!

Sunteţi tari, stimabililor, la machiavellicuri tari, n-am ce să zic!“, spune coana Mihaela Popa. Daniel Oajdea sare din scaun cu aerul de încruntat şi pumnii încleştaţi, fuge la uşa din fund, măsurând din ochi candidaţii, şi se opreşte în fund un moment; aparte:

Ţine-mă Doamne!“

Curat ofticat!

Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători!“, se aude ecoul în Munţii Tarcăului. Curat cârlan!

Nichita: „Fenechiu trădător? Ei bravos!”

Anunţul fenechian e primit cu aplauze în sediul PSD.

Trădare!“, se aude însă din fundul sălii.

Cine a pronunţat cuvântul trădare?“, vine la tribună Gheorghe Nichita, prezidentul catindat, în timp ce Daniel Mătăsaru se ascunde de ochii vigilenţi ai auditoriului. Curat consilier!

Mie nu-mi e frică de trădare! Cu Fenechiu? Trădare? Fenechiu, trădător! Ei bravos! Ei, asta mi-a plăcut!“, se amuză Nichita.

Liniştea se lasă în sala de consiliu, dar este tulburată la puţin timp de Florin Constantinescu, candidatul la Consiliul Judeţean.

Adică ce, noi nu ştim, nu vedem, orbi suntem? Dumneata eşti candidatul prezidentului…“, spune senatorul smucindu-se spre Victorel Lupu. Curat contracandidat!

Ciuhodaru (PC): „Eu am tratat destui cetăţeni turmentaţi!”

Tudor Ciuhodaru, Dan Voiculescu, Mihai Gâdea stau împrejurul unei mese rotunde, studiind candidaturile, fiecare cu câte un creion în mână, numai Gâdea are două.

Ce sunteţi dumneavoastră, mă rog? Vagabonţi de pe uliţă? Nu… Zavragii? Nu… Căuzaşi? Nu… Dumneavoastră, adică noi, suntem cetăţeni, domnule, suntem onorabili… Mai ales noi… Suntem stâlpii puterii: şef de urgenţe şi candidat, mogul, tonomat. Noi luptăm pentru candidatul pe care-l pune pe tapet partidul întreg… pentru că de la partidul întreg atârnă binele ţării şi de binele ţării atârnă binele nostru…“, zise Felix.

Curat cetăţeni! Un rânjet apare în colţul gurii ciuhodariene, iar pe Gâdea emoţia îl cuprinde:

După cum cer enteresurile partidului!“

Monşer, aiasta-i curată perversiune!

Ghiţă Pristanda RăcanuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *