Popa, Nichita, Bogdănici, pregătiţi costumele de baie! Propunerile „Bârfei” pentru Miss Parlament!

* senatorii şi deputaţii de Iaşi aşteaptă cu sufletul la gură luna septembrie * să nu credeţi însă că mor după începutul de sesiune parlamentară ori după discursurile sfărăitoare din plen * ei vor merge la Bucureşti cu voturile în plic, ascunse de ochii nevestelor, pentru cel mai fierbinte concurs de Miss organizat vreodată pe plaiul mioritic

O iniţiativă pe cât de lăudabilă, pe atât de controversată, vine să ne mai descreţească frunţile asudate de căutarea unor subiecte cât de cât serioase, pe aceste vremuri de mare caniculă gazetărească. Cristina_NichitaRămas omul de serviciu al PDL în relaţia cu presa, după retragerea lui Gelu Vişan, desigur, deputatul Alin Popoviciu a venit cu ideea trăsnită a organizării unui concurs Miss Parlament.

Asta da iniţiativă, şi-au râs în barbă bârfitorii de serviciu, care se şi apucaseră de lustruit lentilele de contact, pentru a analiza în detaliu costumele de baie ale concurentelor. Dar, cum pedeliştii au dovedit până acum că sunt buni de gură şi cam atât, aşa s-a întâmplat şi cu iniţiativa lui Popoviciu, care, vorba românului beat mangă, a murit la intrare. Prins în corzi de jurnaliştii de la Gândul, cărora le-a livrat în exclusivitate năstruşnica idee, Popoviciu a dat-o la întors ca pe vremea guvernării Boc, zicând că, de fapt, nu am înţeles noi bine şi că n-ar fi vorba de un concurs de Miss din ăla clasic, cu defilare în costum de baie, rochie de seară şi întrebări idioate din partea prezentatorului, ci unul pentru doamne, care vor candida la categoriile „cea mai frumoasă”, „cea mai deşteaptă”, „cea bine îmbrăcată” şi, cu voia dumneavoastră, „cea mai populară”.

Formulare în loc de juriuCamelia_Bogdanici

Chiar şi-aşa, ne-am zis, tot am avea ceva de treabă, întrucât iniţiativa bărbătească, născută la o bere şi-o ţigară poştite „între băieţi” în WC-ul Parlamentului, va avea nişte formulare cu 4-5 întrebări, pe care absolut toţi deputaţii şi senatorii le vor pune apoi într-o urnă, în locul unui juriu calificat în chiloţăreală şi defilare pe catwalk. „Fiecare să voteze după pofta inimii, că de meritat merită multe doamne. Şi dacă votul e corect, atunci PDL va fi pe podium, pentru că are cele mai frumoase parlamentare”, ar fi declarat Popoviciu, cu gândul la unele colege aflate şi în sfera noastră de interes.

Întrebat însă dacă a discutat şi cu colegele parlamentare, pedelistul a fost cât se poate de sincer, spunând că nici nu e nevoie de vreun acord în acest sens, câtă vreme nu le pune nimeni să se dezbrace pentru ţară şi popor. Nici n-a deschis însă gura deputatul portocaliu, că au sărit cu meliţa pe dânsul câteva colege de parlament, nemulţumite probabil de categoriile puse la bătaie.

Declarații și fantezii de vară

Aşa s-a trezit, bunăoară, liberala Alina Gorghiu, care vede în iniţiativa clegului Popoviciu „o prostie” şi o hormoneală de vară. „Parlamentul nu e un loc în care să defilezi pe un podium, astfel de fantezii sunt doar în capul domnului Popoviciu”, a spus Gorghiu.

Am stat cu ochii ca pe butelie pe declaraţiile altor parlamentare şi am ajuns la Roberta Anastase. Fostă preşedintă a Camerei Deputaţilor, dar mai ales fostă Miss România pe când apăruseră guma Turbo şi blugii Pyramid, a răspuns însă cam în acelaşi ton: Mihaela_Popa„Astea sunt declaraţii de vară, sper ca toamna să-l răcorească. Pentru mine, titlul de Miss România a fost o oportunitate atunci să vizitez lumea, aşa Parlamentul îl vizitez zilnic”. Cam rece, am spune noi, pentru o fostă Miss, din partea căreia alte concurente poate chiar ar fi aşteptat nişte sfaturi de specialitate.

Cea mai dură s-a arătat însă o anume Gabriela Podaşcă, bucureşteanca ameninţându-l pe Popoviciu chiar cu o anchetă la Comisia pentru Egalitate de Șanse a Parlamentului, considerând atitudinea portocaliului deputat drept una de grotă, retrogradă şi plină de prejudecăţi.

Lista scurtă şi lista lungă

Oricum, pe lista scurtă a doamnelor din Parlament vehiculate ca prinzând deja podiumul, se numără contestatara de serviciu Alina Gorghiu (PNL), Raluca Turcan (PDL), tânăra speranţă Cătălina Ştefănescu (PSD), Vasilica Miron (PPDD), alături de versatele Roberta Anastase şi Elena Udrea, una intrată în rândul femeilor serioase, iar cealaltă devenită liberă de contract şi, de ce nu, în căutare de Cocoş.

Ca să nu rămâneţi însă cu buza umflată, bârfitorii au alcătuit pentru dumneavoastră şi o listă lungă, de vreo 15 candidate, ca să aveţi şi ochi de clătit, şi cu mintea de gândit. Din listă nu puteau să lipsească parlamentarele de Iaşi, pe care, din respect, le plasăm în capul propunerilor. Rămâne doar ca voi să stabiliţi acum categoriile şi să trimiteţi voturile pe adresa redacţiei. Vă urăm succes! Sau succesuri!?

Organizația MISSA

 

Lista candidatelor:

Mihaela Popa (PNL, n. 1962, senator de Iaşi)

Camelia-Margareta Bogdănici (PDL, n. 1959, deputat de Iaşi)Parlament_vot

Cristina Nichita (PSD, n. 1965, deputat de Iași)

Elena Cătălina Ştefănescu (PSD, n. 1988, deputat de Teleorman)

Gabriela-Maria Podaşcă (PSD, n. 1985, deputat de Bucureşti)

Valeria-Diana Schelean (PDL, n. 1981, deputat de Caraş Severin)

Simona Bucura-Oprescu (PSD, n. 1980, deputat de Argeş)

Cristina-Ancuţa Pocora (PNL, n. 1979, deputat de Ialomiţa)

Alina-Ştefania Gorghiu (PNL, n. 1978, deputat de Bucureşti)

Adriana Diana Tuşa (deputat independent, fost PNL, n. 1978, Bucureşti)

Raluca Turcan (PDL, n. 1976, deputat de Sibiu)

Roberta Alma Anastase (PDL, n. 1976, deputat de Prahova)

Elena Gabriela Udrea (PDL, n. 1973, deputat de Neamţ)

Vasilica-Steliana Miron (PPDD, n. 1977, senator de Suceava)

Gabriela Vrânceanu Firea (PSD, n. 1972, senator de Ilfov)

Anca Boagiu (PDL, n. 1968, senator de Bucureşti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *