Popa şi Dobre, două dive politice căzute în dizgraţie

Umblă zvonul prin târg că două doamne din politica ieşeană trăiesc o amplă criză de identitate. Pe de o parte, Mihaela Popa, fost deputat PDL şi actual deputat PNL, îşi caută busola politică, pe de altă parte, Cristina Dobre, fostă deputat PNL şi PDL, îşi caută, la rândul ei, un scop în viaţă, mai precis un scaun de şef la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, via postul de funcţionar public la Primăria Hârlău. Aşa cum se întâmplă uneori femeilor cu noroc în viaţă, drumurile li s-au intersectat la shopping. Bârfa de Iaşi a surprins dialogul dintre cele două dame rătăcite pe traseele mişcătoare ale politicii.

Mihaela Popa: Ce faci, tu, Cristina? Vai, dar ce bine arăţi!
Cristina Dobre: Mersi, dragă. Ce să fac? Iaca am luat salariul de la primărie şi voiam să-mi iau pantofii ăştia Gucci.

Vai, dar aşa bine se plăteşte la primărie?
Ei, mi-au mai rămas prin poşetă nişte fluturaşi de salariu de la Cameră şi m-am gândit să le dau drumul prin mall.

Da’ chiar, zi-mi şi mie ce-i cu şmecheria asta de la primărie. Tocmai tu, o intelectuală rasată, ţi-ai pus mânecuţe de conţopist? Eşti la evidenţa persoanelor, am auzit.
Da, dragă, m-am gândit să fac ceva folositor pentru societate. Fac statistici, număr şi eu din doi în doi, ca Roberta voturile. Dar tu ce mai zici?

Măi, ce să zic… N-am noroc. Am plecat din PDL la PNL pentru un os de ros şi, când aproape că simţeam aroma de rasol cu mujdei, au închis ăştia prăvălia, mama lor cu orgoliile lor cu tot!
Ei, taci, tu, măcar încă mai eşti în Parlament, ai maşină, şofer, diurnă…Eu fac naveta tocmai la Hârlău, când mă întorc seara în Iaşi am un sac de praf pe machiaj, zici că-s zombie.

Lasă, că o să merite, ai să vezi. Sănătate să fie!
Păi de aia mă şi strofoc aşa. Dacă pun mâna pe şefia casei de sănătate, poate că prind şi eu culoare în obraji şi-n portofel.

Socrul, domnu’ Traian, ce-ţi mai face?
Ce să facă, ştii cum e el. Suflet de socialist în trup de liberal. Sau invers, nu mai ştiu.

Of, îl înţeleg prea bine. Ştii cum mă simt eu acum?
Cum?

Ca Conchita Wurst de la Eurovision. O femeie democrat liberală cu bărbi naţional liberale. Nasol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *