Povestea fabuloasa a unei tinere face inconjurul lumii! Nu are BAC-ul luat, dar a fost admisa la patru facultati!

Valorile romanesti sunt pretuite in afara tarii! Este cazul unei fete din Timisoara, admisa la patru univesitati din Marea Britanie, chiar inainte sa-si ia BAC-ul!

 

Pentru Paula Gherghinescu, eleva in clasa a XII-a, la Liceul „Grigore Moisil” din Timisoara a contat foarte mult faptul ca s-a specializat in discipline mai rare, precum astronomia si astrofizica. Tanara viseaza sa lucreze la NASA!

Olimpica la astrofizica, eleva a avut de ales între Oxford, universitati din Nottingham, Birmingham si Manchester si a decis sa mearga în cele din urma la Oxford.

„Cand a venit scrisoarea, mi-a fost foarte frica sa o deschid. Am vazut ca incep direct, fara bla-blauri, si cand am vazut “ai locul” nu mi-a venit sa cred. M-am decis la Oxford pentru ca m-am interesat ce facilitati au, și am studiat profesorii de acolo” a spus Paula.

Paula si-a facut un desen pe mana, simbolizand Pamantul si o racheta

Paula si-a facut un desen pe mana, simbolizand Pamantul si o racheta

Ea a inceput sa aplice la universitatile din Regatul Unit din toamna anului trecut si a mers chiar in Marea Britanie pentru a sustine doua interviuri. Patru univesitati s-au aratat interesate de ea, printre care Manchester, Oxford, Imperial Collge. S-a hotarat insa ca cel mai bun lucru pentru viitorul ei este Univesitatea Oxford, iar mai departe, ar vrea sa lucreze la NASA sau la ESA, corespondentul european al agentiei americane de studiere a spatiului.
Paula face parte dintre cei 100 de tineri admisi la Oxford, din 1500 care au aplicat. Au contat medaliile de bronz si argint la astronomie si astrofizica materii nu foarte raspandite la noi in tara. “N-aveam mila fata de mine pana nu terminam ce aveam de invatat, toate problemele, nu ma lasam” povesteste mandra, tanara pentru portalul RB.
Pana atunci, trebuie sa sustina examenul de bacalaureat, in vara, si trebuie sa obtina cel putin nota 9 pentru a pleca in Anglia.

Paula este pasionata de spatiu

Paula este pasionata de spatiu

Ar mai fi o problema, cea financiara, pentru ca taxele de scolarizare costa 9.000 de lire pe an, iar cazarea, 1.000 de lire pe luna. Englezii o pot sprijini insa cu o bursa, si un imprumut, pe care il va restitui dupa ce se va angaja.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *