Preţul (in)corect

Asta chiar a fost tare! Dacă la Vama Siret angajaţii îşi vindeau scump ţara, luând de la contrabandişti şpăgi fără limită, poliţiştii de frontieră de la Albiţa au practicat preţul corect. Adică, în funcţie de ce mărfuri şi ce cantităţi avea să aducă pe şest un tovarăş de peste Prut şpaga varia, astfel încât cel care trecea graniţa putea să primească şi… rest! Asta e, la Vaslui lumea e mai săracă decât la Suceava, deci şi pretenţiile sunt mai mici. Sau, poate au mai mult bun simţ? Altfel, chiar dacă Albiţa e în judeţul Vaslui, sunt foarte curios cum se simte în aceste momente nea Fănică Alexa, comisar cu vechime, fost şef al poliţiei din Iaşi, apoi fost şef al poliţiei din Bacău şi actual şef al Poliţiei de Frontieră din Iaşi, că de la Albiţa până la Iaşi nu e decât o zvârlitură de băţ…

***

Ce emoţii am mai putut avea, în urmă cu câteva zile, când ne-am trezit cu pagina de internet blocată! Aşa că am contactat firma care ne asigură hosting-ul şi ce am aflat? Un număr foarte mare de cititori au intrat, în acelaşi timp, pe un anume fişier, lucru care a dus la blocarea serverului. Eeeeeeeee! Să fie asta un atac informatic? Nu. Pur şi simplu, aşa s-a nimerit. Dar, hai să vă spun ce fişiere au fost accesate de ne-au zăpăcit serverul: „Don Juan de la FEAA” şi „Hari malayezianul”! Primul e faimos printre doamnele şi domnişoarele din târg pentru bârfele care se vehiculează pe seama organului sexual din dotare (cică ar avea o măciucă, în stare flască, aproape cât o sticlă de bere!) iar al doilea ar fi un mare crai al cluburilor de fiţe. Păi, dacă asta vrea lumea, asta vom vinde! Vom da o mai mare atenţie acestei zone de interes şi-o vom lăsa mai moale cu politica sau alte domenii de activitate mai puţin interesante publicului larg.

***

Ca să rămân în tonul arestărilor care fac acum deliciul redacţiilor de ştiri ale posturilor de televiziune, am informaţii privind altele care se pun la cale în aceste zile, pe infracţiuni ce ţin de înşelăciuni, falsuri şi escrocherii cu terenuri, dar şi altele care au ca obiect infracţiuni de corupţie. Ştiu, sunteţi foarte curioşi să aflaţi despre cine este vorba, dar o să aflaţi şi singuri. Nu de alta, dar, dacă-i dăm pe goarnă acum, ne-om pomeni că, după ce au citit ziarul, o să ia calea bejeniei înainte de ale bate vreun poliţai pe la uşă. Ceea ce nu e bine! Dacă tot avem puşcării, de ce să nu le folosim? Trăgând linie, e foarte bine că lucrurile încep să se mişte pe direcţia asta, că… nu se mai putea!

***

Chiar nu înţeleg în ce ţară de balamuc trăim! Am o soră bugetară, care înainte să-i taie Boc salariul, cât de cât se descurca şi reuşea să-şi plătească rata la bancă. Acum, după tăierea salariului şi plata ratei la bancă, i-au mai rămas două milioane (lei vechi) cu care trebuie să se descurce, adică să trăiască, de la o lună la alta, să-şi ia de mâncare, să plătească întreţinerea, curentul, telefonul etc. Pe de altă parte, aflu că încă mai există bugetari cu salarii de peste 100 de milioane lei vechi. Păi, cum pălăria mă-sii!, cu ce obraz vine Costi Neagu ăsta de la ANCOM la serviciu să-şi ia salariul şi ce face el de banii ăştia?! Unii bârfesc – nu am de unde şti dacă e adevărat sau nu! – cum că ar veni la birou doar în ziua de salariu. Asta ar fi chiar prea de tot!

***

Doamne, fă-mă şi pe mine şoferul lui Dan Cârlan! Promit că mă las de presă…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *