“Primăriţa perversă” vrea fotoliul din Palatul Roznovanu

Abia ce s-au răcit fasolele din Ziua Unirii Mici, că Iaşul detonează bomba şi demonstrează, pentru a câta oară?!, că este singurul oraş din ţară capabil să ţină pasul cu Capitala. Iată că după ce, la Bucureşti, “asistenta” Sânziana Buruiană, “jurnalista” Ioana Popescu sau fermecătorul Irinel Columbeanu şi-au anunţat candidatura la Primăria Capitalei, aducând un suflu nou şi necesar în plictisitoarea şi previzibila politică românească, şi conservatorismul bătrânului nostru târg este zguduit de o candidatură exotică şi lipsită de inhibiţii la fotoliul de primar!

Cei dintre dumneavoasatră care sunteţi cititori fideli ai acestei rubrici de dezvăluiri incendiare, v-o mai amintiţi, probabil, pe Miruna Gorban, focoasa ieşeancă de 27 de ani, care, dezgustată de uşile care i s-au tot închis în cap, a plecat în lume să-şi croiască un viitor mai bun. La fel ca şi în cazul altor ieşence focoase de 27 de ani, talentul, frumuseţea şi inteligenţa Mirunei au trecut nebăgate în seamă, în oraşul în care s-a născut, a crescut şi a iubit, dar au ajuns să fie speculate şi recompensate la maxim peste mări şi zări.

“După terminarea liceului, în promoţia 2006 la Grupul Şcolar Nicolina, am simţit o puternică stare de surmenaj şi am hotărât s-o las mai moale cu învăţatul şi să încerc, mai degrabă, să-mi aduc contribuţia la dezvoltarea municipiului Iaşi. Am mers la Primărie, unde am fost primită, iniţial, cu amabilitate. Le-am explicat cine sunt, ce performanţe am şi le-am cerut să-mi dea un post de conducere, pe măsura capacităţilor mele. Să nu vă mire dacă vă spun că am fost nu numai refuzată, dar şi expediată, apoi, într-un mod foarte ţopârlănesc. Eu i-am atenţionat atunci pe toţi că am să plec din Iaşi, dar că am să ajung să fiu regretată. N-am primit decât priviri bajocoritoare…”, ne povestea, în urmă cu un an, Miruna.

Când am întrebat-o, atunci, despre o posibilă întoarcere acasă, ieşeanca cu forme de invidiat ne spunea că acest lucru era exclus.
“Nu cred că am să mă pot întoarce prea curând… Am mai venit, ocazional, la Festivalul Berii sau la Târgul de haine Tinimtex, dar o întoarcere definitivă este momentan exclusă. Sunt prea fericită şi mult prea preţuită în Egipt!”, sublinia focoasa Miruna, cea care a fost căsătorită, până în urmă cu aproape o lună, cu preşedintele Academiei de la Cairo.

Upgrade vizual cu banii de pe divorţ

Iată că lucrurile s-au schimbat între timp şi ieşeanca noastră a revenit în oraşul natal, unde, din suma mai mult decât frumuşică obţinută în urma divorţului, şi-a cumpărat un apartament cochet într-o zonă prea selectă a oraşului, şi-a luat o maşină puternică, o poşetă foarte frumoasă, şi-a injectat buzele cu botox şi şi-a pus două rânduri de silicoane, transformându-se într-o divă cu care ne-am putea mândri la orice târg de profil. După ce a dus la bun sfârşit acest minunat upgrade vizual, Miruna ne declară, hotărâtă, că “a venit vremea să închei socotelile cu cei din Primăria Iaşi”, adică cu oamenii care au bajocorit-o, într-un mod atât de jenant, în urmă cu câţiva ani.
“Nu pot, nu pot să uit acele lucruri, oricât aş încerca. Iar singurul mod în care pot să le-o plătesc, e să îi transform în subordonaţii mei. Voi candida la Primărie şi voi câştiga! Ieşenii va şti să facă diferenţa între nişte politruci plictisiţi de atâta furat şi o femeie ca mine, care vin cu forţe proaspete. Eu m-am descurcat întotdeauna cu propriile picioare”, ne asigură Miruna.

“Intru în politică la bustul gol!”

În privinţa adunării semnăturilor şi, apoi, a voturilor necesare pentru a se instala în fotoliul de primar, Miruna spune că nu-şi face nici o problemă, argumentându-ne că intră cu un nou suflu şi o nouă abordare în plictisitoarea politică de Bahlui.
“Eu am să intru la bustul gol, ca să vadă toată lumea că nu am nimic de ascuns. Eu nu voi mitui alegătorii cu găleţi şi brichete, ci le voi da seturi de gene, unghii false şi silicoane cu însemnele mele electorale, care e <<oglinda şi poşeta>>. Oglinda, ca să nu uităm niciodată cine suntem, şi poşeta, ca să arătăm că suntem cu adevărat un oraş cultural, un oraş elegant, un oraş cochet, în ton cu marile capitale ale lumii”, explică Miruna.

“Centura mă doare cel mai tare”

Primul proiect pe care îşi va concentra puterile din viitoarea postură de primar va fi cel al şoselei de centură.
“Centura, centura mă doare cel mai tare, pentru că eu am fost în străinătate şi am văzut ce condiţii sunt acolo pe centură. Dar prima şi prima dată, o spun încă o dată, să le intre bine în cap: Coman, Chirica, Romeo Olteanu, perversule!, Buraga şi toţi ceilalţi! Vă dau afară din Primărie! Pe toţi vă mătrăşesc şi am să aduc fetele lui Bote în locul vostru! Voi fi primăriţa perversă, cu bici şi cătuşe, care va rezolva, o dată pentru totdeauna, problema corupţiei locale!”.
Aşa să ne ajute Dumnezeu. Noi te votăm, Miruna! Şi, dacă iese şi Sânzâiana Bureană la Bucureşti, facem din nou Unirea! Maaaare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *