Primul antrenor al Simonei Halep îi bate obrazul tenismenei!

Firicel Tomai, antrenorul care ”inventat-o” pe Simona Halep, este dezamăgit de comportamentul tenismenei, pe care o acuză că a uitat tot ajutorul pe care i l-a oferit la începutul carierei.

Firicel Tomai este antrenorul care a scos-o în lumea bună a tenisului mondial pe Simona Halep. Cu el alături, sportiva a câştigat finala de la Roland Garros, la junioare, în 2008, după un meci cu o altă româncă, Elena Bogdan. Tehnicianul a acceptat ca, în primii doi ani de contract, să nu fie plătit pentru munca depusă.

Tomai a rupt legătura cu Simona Halep în 2013, la presiunile exercitate de părinţii sportivei. Iar acum, conform unor persoane din anturajul sportivei, ar dori o felie din uriaşul şi deliciosul tort al reuşitei campioanei (19.131.450 de dolari a câştigat tenismena, potrivit WTA, doar din tenis). Pretenţiile antrenorului sunt, oarecum, justificate.

Potrivit surselor cancan.ro,  Firicel Tomai i-ar fi oferit Simonei Halep, în perioada când sportiva nu avea conturile pline şi nu era un nume mare în tenis, suma de 30.000 de euro. Cu aceşti bani, tenismena şi-ar fi cumpărat un apartament pe Strada Maior Coravu. Până atunci, sportiva venită din Constanţa locuia într-o ”cutie de chibrituri” de 40 de metri pătraţi, alături de alte două persoane, la etajul superior al unui bloc din cartierul bucureştean Pantelimon.

După care, Firicel Tomai, printr-un alt antrenor, Dan Damian, acum angajat al familiei Sturdza la Zürich, i-a făcut rost Simonei Halep, anual, de 20.000 de euro pentru deplasări la turnee, plus două maşini la scară, o broscuţă VW şi o limuzină Audi A8. Automobilele au fost, însă, recuperate de Ştefan Sturdza pe alocuri avariate, ceea ce ar confirma că sportiva se descurcă mai bine cu racheta de tenis decât cu volanul.

De altfel, într-un interviu, Simona Halep recunoştea: ”Am susţinut examenul în aprilie 2012. Nu eram focusată pe subiect. L-am picat de două ori. Am dat doar 21 de răspunsuri corecte din 26, iar a treia oară am făcut 24, l-am luat. La examenul practic, nu am avut însă probleme!”.

În concluzie, Simona Halep îi datorează multe lui Firicel Tomai. Sportiva, însă, l-ar fi uitat, iar antrenorul este foarte dezamăgit de atitudinea ei. Între ei există, clar, un scandal mocnit. “A uitat când a ajutat-o să devină ce este azi. Este mare păcat. Firicel este îndreptăţit să solicite, acum, bani. Este afectat de tot ce se întâmplă, dar pretenţiile sale sunt justificate. Fără el, nu ajungea niciodată aici”, a declarat o sursă din anturajul lui Firicel Tomai .

SURSA:cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *