Primul fascist în PNL:Iulia Scântei!

Ți se face rău cînd  o citești(auzi) pe Iulia Scântei. Ajunsă aristocrată peste noapte,mai precis de cînd a avut șansa să fie slugă (oficial i se spunea notar) la familia regală a României, senatorul de Iași ne dă iarăși o mostră a disprețului ei pentru noi, ăștialalți, „stupid people”,cum ar veni vorba.  Madam Scântei trage una de îți stă mîța în coadă(sau poate pălăria,că nu ne-am lămurit) după terminarea unui festival celebru, de care nu a auzit nimeni, de la Rîșnov.
„Cum să alegem corect pentru noi? Între populismul unor politicieni și supremația legilor? Iar dacă alegem guvernanța legilor, cum știm că ele, legile, nu sunt de fapt expresia populismului care ne blocheazã dezvoltarea?

O lecție pentru tinerii prezenți la Râsnov, și nu doar pentru ei (sic!) despre cum să folosească educația, drepturile civile, principiile constituționale, orice platformă civică pentru a se opune și combate populismul.”

Cît  dispreț! Dezvoltarea cui o blochează, madam?A ta? Ce să dezvolți la tine? Poate nu știai,de la Rousseau citire, că suveranitatea, puterea, aparține tuturor subiecților unui stat și că noi, ăștia, amărîții, prostimea, „p….limea” o delegăm altora, presupus mai isteți, pentru a o exercita în numele și folosul nostru. Iar cu legile ce ai? Cum le împarți în folositoare sau nu? Ai tu (să-i spun dumneavoastră e deja prea mult) niște criterii specifice?

E clar, elitista lui pește prăjit nu a ajuns cu lecturile la celebrul elevețian și dă și ea cu gura, că doar are imunitate.Dar ce a scris ea miroase de la o poștă a fascism. Poate se  sesizează cineva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *