Pro TV, între emisie şi demisie. Dialog închipuit între Esca şi Lăpuşte

„Te uiţi şi câştigi!” nu mai e un slogan la modă pentru Pro TV. Uşa trântită prin plecarea lui Adrian Sârbu din fruntea postului a produs un curent ce a măturat banii stivuiţi în conturile celui mai comercial canal de televiziune din România. Odată cu el, mai multe vedete şi-au luat tălpăşiţa de pe platourile pe care nici măcar ceva aperitive şi o apă minerală nu mai găseşti. Zvonurile conform cărora însăşi Andreea Esca ar părăsi Pro TV sunt tot mai prezente. În acest context tensionat al resurselor umane epuizate, Bârfa de Iaşi a surprins o convorbire telefonică între Bianca Lăpuşte (foto sus), tânăra care-şi face ucenicia la ştirile ProTV Iaşi, şi Andreea Esca, diva bucureşteană a postului.

Carte Esca

Bianca Lăpuşte: Alo, bună, Andreea! Eu sunt, Bianca!
Andreea Esca: Bună, Bianca. Auzi, dacă-l vezi pe Victor, spune-i că Busu e în concediu şi poate veni el să prezinte meteo vreo săptămână, pe trei tichete de masă şi o shaorma.

Nu, nu! Nu sunt Drăguşanu, sunt Bianca Lăpuşte, de la Iaşi. Ne cunoaştem, îmi mai dai din când în când legătura în direct. Ultima oară am vorbit între un accident de calea ferată şi o spargere la o casă de amanet.
Aha, parcă-ţi recunosc vocea. Dar ce se aude în fundal? O sirenă? Fă repede o ştire!

Nu, e soneria de la telefonul colegului meu. A făcut un mixaj foarte drăguţ între o sirenă de ambulanţă, bubuitul unui trăsnet şi un cor de bocitoare din Maramureş.
Interesant. Să ştii că are viitor în Pro TV băiatul ăsta.

Apropo de viitor, tocmai de aia te-am sunat. Am înţeles că lumea cam pleacă din studiouri. Tu ce vrei să faci? Rămâi în post?
Măi, ce să fac…Rămân, deocamdată. Sârbu mi-a promis că, la o adică, îşi amanetează mustaţa, şi tot îmi plăteşte salariul.

Da, dar au plecat Bănică, Brenciu, Călinescu…
Ăia nu-s oameni de televiziune, dragă, sunt nişte saltimbanci. Cine e cu adevărat deştept rămâne în Pro TV. Păi, uite, eu scot săptămâna viitoare o carte, la Bookfest. E o carte biografică, adică despre viaţa mea, şi are un titlu super: „Ce-am făcut când am tăcut”.

Aha, foarte tare! Şi, scuză-mă că te întreb, dar ce-ai făcut când ai tăcut?
Ce să fac? M-am machiat, coafat, plastificat, colorat, ce fac femeile deştepte, în general!

Mă gândeam că vei spune că ai făcut ceva cool atunci când tăceai.
Ba da, am făcut şi aşa ceva. Odată am trântit un prompter de perete pentru că, din cauză că i s-a dus monitorul, am tăcut vreo două minute. Iar, pentru salariul meu, două minute înseamnă doi ani la tine-n provincie, draga mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *