Purtătorii de chipiu au ascuns un mega-scandal sub caschete

Controlul din ultima perioadă din ograda purtătorilor de chipiu pare să lase urme adânci printre angajați. Superiorii din Capitală care au poposit de mai bine de o lună în dulcele târg pentru un amănunțit și lung control de fond par să fi pus purtătorii de chipiu pe jar. După cum vă spuneam recent, controlorii au luat la verificat dosare din urmă cu șase sau chiar șapte ani. Unii zic că aceștia ar căuta niște dosare anume. Alții spun că pur și simplu caută noduri în papură pentru a avea motiv de schimbare a unor șefi, pe listă fiind însuși chestorul Nelu Scripcă de bea Ciuc.

Cu violenţă
Pentru a obține datele solicitate de anchetatori, zilnic au loc fel de fel de ședințe în care se prezintă rapoarte peste rapoarte. Recent, una dintre ședințe s-a lăsat cu un scandal monstru. Cu dat la gioale la propriu, și nu pe sub masă, ci peste masă. Concret, în urmă cu două săptămâni, la sediul purtătorilor de chipiu din dealul Copoului a fost o ședință mai zgmotoasă. Un agent de la secțiunea cu numărul trei a fost chemat să dea niște explicații pe unele dosare. Discuțiile au fost cam acide, și s-ar fi lăsat cu unele amenințări cu demiteri, dar mai cu seamă cu violență fizică. Dacă primele amenințări nu au fost puse în practică, felul doi a fost aplicat în mare discreție câteva ore mai târziu. Întorși la secțiunea numărul trei, agentul în cauză a fost chemat în biroul adjunctului Bucă de Lei să dea socoteală pentru zarva făcută la județ, adică în sediul din dealul Copoului. La discuții cică ar fi venit și comisarul Bănuț Tenie, cel cu care se certase de zor agentul de la secțiunea numărul trei.

O panaramă
Aici, în biroul adjunctului, cearta a fost tranșată cu unele lovituri la coaste, cu haine rupte, îmbrânceli și alte cele. Pentru calmarea sspiritelor au fost chemați, desigur, în spirit polițienesc, mascații. Care, cum era de așteptat, au intervenit prompt. L-au luat pe agentul bătut, l-au pus rapid la pământ, i-au pus cătușele și au chemat ambulanța. Echipajul de prim ajutor, cu ajutorul mascaților, l-a legat rapid de targă cu niște curele și l-au plimbat pe la spitale, până au ajuns la spitalul de veseli de pe Bucium. Și ca să cadă în picioare ca mâța, l-au declarat în stare de veselie pe agentul bătut de superiori. Bună manevră. Dar nu în totalitate. Numai un asemenea scandal îi mai lipsea lui Nelu Scripcă de bea Ciuc taman acuma când are pe cap superiorii din capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *