Zen se face că lucrează. Amenzi date aiurea şoferilor

Și dacă tot am vorbit de purtătorii de chipiu din dulcele târg, să vă mai povestim câteva aventuri consumate, bineînțeles, pe fondul controlului de fond venit recent din Capitală.

Au prins câte ceva
De aproape o lună de când superiorii din Capitală au descins la Iași chitiți să găsească acul din carul cu fân care să provoace vântul schimbării, șefii purtătorilor de chipiu par să nu mai aibă liniște. Absolut deloc chiar. Și ca să arate cât de mult se lucrează, au scos la stradă toate echipele din dotare. Permanent fac fel de fel de razii pentru prinderea infractorilor dați în urmărire națională de ani de zile. Și culmea. Acum, când într-adevăr îi caută, îi și găsesc. Așa se face că în ultima perioadă au fost prinşi mai mulți infractori dați fugari sau chiar condamnați care se sustrăgeau de la executarea pedepselor. Păi, bine, domnilor purtători de chipiu! E posibil așa ceva? Stați cu infractorii sub nas și așteptați să vină superiorii voștri de la București ca să vă faceți și voi treaba? Nu e cam gros obrazul oare?

Şi la drumuri
Dar asta nu e tot. Pe toate drumurile din județ au ieșit la vânătoare purtătorii de chipiu de la drumuri. Asta pentru că pe lista de transferuri pentru care se caută motive s-ar afla și comisarii Zen Firescu și Ghiță Ciobanu. Și pe ei i-a apucat așa subit un chef de muncă de se miră chiar ei. Au scos la stradă tot personalul din dotare. Controlează tot ce mișcă pe drumurile din județ. Unii spun că au dat chiar în exces de zel. Când ne-am uitat pe lege și noi am ajuns la aceeași părere. Și credem că și voi o să faceți la fel când o să citiți rândurile următoare.

E prea de tot
Recent, purtătorii de chipiu s-au gândit să facă o acțiune de control fulger pentru depistarea vehiculelor care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă. Asta că tot suntem în prag de iarnă. Au luat la verificat în primă fază toți transportatorii de persoane de pe raza județului, adică microbuzele care fac maxi-taxi. Au tras pe dreapta tot ce a mișcat, au constatat că nu au anvelope de iarnă, au aplicat amenzi uriașe și au reținut certificatele de înmatriculare. Păi, bine domnilor purtători de chipiu. Legea nu spune clar că aceste măsuri se aplică doar dacă pe șosele este zăpadă? Ba da. Ia citiți voi oleacă legislația și mai meditați nițel la ceea ce ați făcut din exces de zel. Asta ca să nu mai spunem că trebuie să anulați niște amenzi date abuziv plus că trebuie să returnați niște certificate de înmatriculare. Și dacă mai există și doza de bun simț, niște scuze ar fi binevenite, aşa ca să ne purtăm cuviincios cu toţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *