Semnalul ruperii USL vine de la Iaşi

Aşa cum toate alianţele politice din istoria ultimilor 20 de ani au rezistat în timp precum castelele de nisip, aşa şi USL se va dărâma înainte de vreme. Semnalul ruperii va veni, ca de obicei, din teritoriu, iar la Iaşi se arată primii colţi. Auspiciile sunt favorabile scenariului – PC vrea să-şi impună cu orice preţ candidatul la Primărie, în persoana lui Tudor Ciuhodaru, PNL va accepta cu greu să nu aibă candidat la Consiliul Judeţean, iar, în tot acest timp, PSD aspiră la amândouă.

Ciuhodaru are un sprijin puternic chiar de la unul din fondatorii USL, Dan Voiculescu. Nici lui Crin Antonescu nu-i prea place de Gheorghe Nichita, iar Victor Ponta îl „admiră” chiar şi mai mult pe actualul primar de Iaşi. Dar Nichita ştie că de unul singur PSD poate câştiga la pas şi municipiul şi judeţul, iar presiunile centrale sunt trecute la categoria “fapt divers”.

Cert este că păienjenişul USL se poate rupe oricând, iar primul pas va fi făcut mai repede decât se aşteaptă unii. De la Iaşi, fireşte.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *