RCS-RDS îi scoate pe ieşeni în stradă

Sfidare fără limite şi bătaie de joc la adresa consumatorilor de emisiuni tv din România. De ceva vreme, cel mai mare furnizor de servicii de Internet, telefonie şi cablu tv din ţară – vorbim de firma orădeană RCS-RDS, fireşte – se „joacă” mai mult decât prevede bunul simţ cu nervii şi răbdarea abonaţilor, plătitori conştiincioşi dar sărmani în cea mai mare parte care mai supravieţuiesc doar datorită emisiunilor de of şi jale şi de divertisment difurite în „prime time” de posturile naţionale.

Dar, în ce constă bătaia de joc a firmei de cablu! În faptul că de câteva săptămâni, în mod constant întrerupe brusc orice emisie tv, la puţin timp după ce cucul bate miezul nopţii. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, 10 decembrie a.c., la Iaşi, în cartierul Nicolina şi nu numai aici. Dar, ceea ce este şi mai grav, mârlănia s-a repetat miercuri, 14 decembrie, la ora 00.15, imediat ce clopotul bătuse de şi un sfert în turnul Mitropoliei. Mai mult, era momentul în care ieşenii tocmai aflaseră că iubitul lor concurent de la „Vocea României”, Iulian Canaf, trecuse în etapa următoare şi stăteau ca pe ace să afle contracandidaţii acestuia. Apoi, brusc… nema emisie. Fuga la Internet să vedem cine a fost ales. Nema semnal, nici aici.

„Tu-le mama lor de nenorociţi!, dacă-i prind pe ungurii ăştia, îi nenorocesc”, s-a auzit, după cinci minute, vocea unui ieşean turbat, mare admirator al emisiunii.

„Să mergem la sediul lor, să protestăm. Să le spargem geamurile”, i se răspunse de la etajeul unui imobilul din apropierea pasarelei Nicolina.

Mai mulţi trecători, puşi în temă cu nemulţumirea cetăţenilor, aprobau iniţiativa care, din fericire pentru cei de la RCS-RDS, nu a fost dusă la îndeplinire. Deocamdată. Era destul de târziu pentru o cruciadă de asemenea proporţii. Ieşenii sunt, totuşi, oameni liniştiţi şi muncitori. Asta, până la următoarea întrerupere…

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *