Reactia Rusiei dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte: Speram ca relatiile bilaterale se vor dezvolta

Rusia spera ca odata cu venirea noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, relatiile bilaterale se vor „dezvolta, intrerupand pauza provocata de criticile la adresa Moscovei”, a declarat marti purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe.

Klaus-Iohannis

Lukasevici a calificat victoria lui Iohannis la alegeri drept „dovada a unei sustineri considerabile din partea electoratului roman”.

Diplomatul a subliniat ca Rusia „isi exprima respectul fata de alegerea facuta de cetatenii romani”.

”Speram foarte mult ca noul presedinte va contribui la dezvoltarea cooperarii bilaterale in mai multe domenii. Speram sa fie depasita pauza provocata de atitudinea autoritatilor romane, care au criticat politica Rusiei nu doar in contextul crizei din Ucraina, dar si in cazul altor probleme internationale”, a declarat Lukasevici.

El si-a exprimat speranta ca Rusia si Romania au „capacitati suficiente pentru a imbunatati aceasta cooperare”.

„Haideti sa vedem cum va actiona noua conducere si apoi sa tragem concluzii. Suntem intotdeauna deschisi unui dialog sincer si onest, in special cu tarile care sunt apropiate, daca aceasta cooperare raspunde intereselor ambelor parti, se bazeaza pe principiul respectului reciproc si neamestecul in afacerile interne”, a subliniat el.

 

Sursa:protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *