Reftorul Zurlui, la un pas să ia premiul Oscar pentru interpretare

Scandal de zile mari la şcoala apolonă a reftorului pensionar Sile Zurlui. Cine s-ar fi gândit că însuşi reftorul care a şcolit mii de medicinişti la Iaşi ar putea păţi o asemenea ruşine. Posesorul celor mai multe titluri universitare magna cum laude a fost sfidat şi rănit în orgoliu de un simplu student basarabean. A fost trecut în galeria selectă a actorilor mari care nu a luat niciodată premiul Oscar pentru „cea mai bună interpretare într-un rol masculin”.

În audienţă
Dar hai mai bine să vă povestim cum a fost. Un student cu simţul umorului, sătul să tot plătească fel şi fel de taxe inventate de şcoala apolona la care suntem convinşi că-i pare rău că a ajuns, a cerut oarece lămuriri de la conducătorul suprem Sile Zurlui. Răspunsul a fost unul tipic reftorului pensionar. Exact ca în vremurile bune când îi dribla pe studenţii medicinişti de la Umefeu. „Păi tovarăşe student, taxele astea pe care le plătiţi am putea să le micşorăm. Sau cred că am putea să le eliminăm. Sau cred că e posibil să rămână pentru că aşa se achită taxe cam peste tot. O să vorbesc la sanatoriu să vedem ce putem rezolva”, ar fi explicat Zurlui pe-ndelete studentului plătitor de taxe şi impozite cu normă întreagă la şcoala apolonă.

Trucaj foto
După marea şedinţă a sanatoriului apolon, reftorul pensionar doctor magna cum laude, a venit cu un răspuns la fel de exact. „Nu putem face nimic. Sanatoriu nu vrea şi eu, prezidantul acestei unităţi, mă supun deciziei”, ar fi replicat Zurlui cu zâmbetul pe buze. Tot cu zâmbetul pe buze, studentul în cauză a meşterit rapid o poză şi a postat-o pe un grup al şcolii apolone de pe facebook. În acea poză, Zurlui stătea alături de actori celebri, printre care Brad Pitt, Johnny Depp şi Leonardo DiCaprio cu menţiunea: „actori celebri care nu au luat Oscar”. „A jucat perfect rolul unui actor. Păcat că nu a luat şi premiul Oscar”, a tradus poza studentul cu imaginaţie.

L-a excomunicat?
Ce l-o fi deranjat atât de tare pe Zurlui, chiar nu înţelegem. Unii spun că ar fi asemănarea lui cu Brad Pitt, alţii pun supărarea pe plasarea lui Zurlui lângă Johnny Depp menţionând că reftorul pensionar ar avea alergie la studenţii cu plete. Cică pletele nu sunt indicate în medicina dentară pentru că nu ar fi indicat să-i bagi pletele în gură pacientului. Surse apropiate de reftorul pensionar susţin cu mâna pe inimă că Sile Zurlui, doctor magna cum laude, tânjeşte de mai multă vreme după premiul Oscar, acesta fiind adevăratul motiv care l-ar fi supărat la culme. Dar acu’ stăm şi ne întrebăm: oare l-o fi supărat atât de tare încât a decis să-l şi exmatriculeze pe bietul student? Mai ales că respectivul a plătit vreo 6.000 de euro taxă pe trei ani, plus alte mici cotizaţii. Nu mai punem la socoteală că studentul în cauză mai urma să cotizeze încă vreo trei ani de acu’ încolo. Se pare că onoarea reftorului pensionar costă destul de mult şi nu suportă deloc sfidare din partea studenţilor de peste Prut. Dacă ar fi fost italian, cică Zurlui ar fi jurat într-un cerc restrâns că ar fi trecut cu vederea. Cică are şi acum o slăbiciune la studenţii italieni. Stăm pe fază şi vă ţinem la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *