Fantasma unui politician. Blăjuţ se visează primar?

Scaunul de primar al Iaşului a devenit un tron greu de cucerit. De trei mandate este câştigat „la pas” de Gheorghe Nichita. Asta, desigur, spre nemulţumirea celorlalţi candidaţi. Cert este că Nichita a rămas primar şi va mai rămâne, dacă va candida iarăşi. Dar nu despre asta e vorba. Ci mai degrabă despre cine s-a aşezat, mai nou, pe lunga listă a pretendenţilor. Surse bine informate din mediul politic susţin că visul de mărire a început să-i dea ghes până şi lui Viorel Blăjuţ, deputat fost PP-DD, actualmente independent. Măi să fie!

A băgat serios
Deputatul Blăjuţ a fost candidatul care, în 2012, a băgat cei mai mulţi bani în campania pentru alegerile parlamentare. Asta pentru că, în primă fază, a trebuit să contribuie pentru partidul care l-a propulsat pe un post cât de cât viabil. Apoi, pentru că trebuia să rupă puternic din voturile contracandidatului său de la USL, alianţă care era pe val în 2012. Şi, nu în ultimul rând, pentru că trebuia să obţină cele mai multe voturi în raport cu propriii colegi de partid, din PP-DD, ca să aibă şanse la redistribuire. Ceea ce, în final, s-a şi întâmplat, iar Blăjuţ a fost ales deputat. Surse din piaţă susţin că, pentru a-şi vedea visul cu ochii, Viorel Blăjuţ ar fi spart fo’ 300.000 de epuroi.

Se dă greu
Acum, şi în cazul său, există cel puţin două ipoteze de lucru. Cum ca independent în Parlament nu are prea multe şanse de a-şi continua cariera politică la vârf şi după 2016, Blăjuţ are doua variante. În primul rând, să-şi „vândă” scump pielea. Adică, să accepte înregimentarea într-un partid cu garanţii serioase că va primi un colegiu eligibil în 2016 şi, poate, şi nişte ajutor pe partea de business. Iar de când s-a declarat independent, Blăjuţ a tot avut fel de fel de oferte. De ce o fi refuzat? Nu era un „deal” corect sau nu cadra cu doctrina?
A doua versiune ar fi că lui Blăjut i-a încolţit în minte, aşa cum grâul creşte încet sub zăpadă, un gând de candidatură la Primărie. Şi că s-ar da pe mâna unui partid puternic care să-i asigure acest culoar. Ehei, vrabia mălai visează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *