Regalul dansului argentinian la Iaşi

Două nume reprezentative ale dansului argentinian, Fernando Galera şi Vilma Vega, care formează unul dintre cele mai bune zece cupluri de tango de pe mapamond, îi vor învăţa pe ieşeni primii paşi ai celui mai frumos şi elegant dans în doi. Fernando şi Vilma vor transmite publicului moldav dragostea, energia, pasiunea şi speranţa, în cadrul a trei spectacole de excepţie care vor avea loc în Club Motor, Restaurantul Traian şi Casa Vânătorului, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Tango Argentinian.

Fernando şi Vilma sunt fondatorii şcolii de dans „La Esquina“, din Buenos Aires, având o vastă experienţă în tango-ul argentinian, milonga, tango salon şi tango vals.

Iniţiativa de a organiza un eveniment de o asemenea anvergură care să aduca în centrul atenţiei tango-ul argentinian îi aparţine profesorului coregraf ieşean Cornel Tătaru, ca urmare a unei experienţe deosebite pe care a avut-o în februarie 2011, în Argentina, la şcoala celor doi mari dansatori.

Cuplul argentinian este pe deplin convins că tangoul transmite sentimente unice şi emoţii puternice.

„Tangoul este profund şi dens şi te apropie de partener. Nu este un simplu dans, e o căldură interioară ce nu se poate explica în cuvinte“, a spus Vilma Vega.

După spectacolele şi demonstraţiile de la Iaşi, argentinienii vor pleca către Moscova şi Sankt Petersburg.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *