Resuscitarea Sirajului

Ahmad al Deiri

Ahmad al Deiri

A ajuns miliardarul arab Ahmad Al Deiri, patronul de la Complexul Siraj, la fundul sacului? Aceasta-i întrebarea care-i frământă de câteva zile pe partenerii de afaceri, amicii şi evident creditorii chiaburului Ahmad,  dar şi pe controlorii din instituţiile ieşene ale statului. Cu o avere de zeci de milioane de dolari, în urmă cu 3-4 ani, adică înainte de sosirea crizei şi recesiunii, arabul a ajuns acum să-şi ipotecheze complexul comercial de pe urma căruia şi-a clădit „din greu“ averea de invidiat.

Surse din zona bancară ne-au şoptit la ureche că, săptâmâna trecută, miliardarul Al Deiri a semnat, ştampilat şi parafat actele privind contractarea unui împrumut masiv în valoare de peste 8,6 milioane de lei noi, de la Filiala ieşeană a Băncii Intesa Sanpaolo.

Pentru a se vedea cu banii în buzunare, arabul a ipotecat chiar perla coroanei, adică Complexul Siraj, un teren valoros din B-dul Poitiers nr. 14, plus un imobil şi o bucată de pământ de 18.000 metri pătraţi, situată în Muntenii de Jos – Vaslui.

Totodată, miliardarul şi nevasta au fost de acord să încheie cu funcţionarii bancari de la Intesa Sanpaolo, un contract de fidejusiune, adică vor răspunde cu propria avere în cazul în care nu va fi restituit creditul.

Ehehei, domn’ Al Deiri, unde sunt afacerile matale prospere de altădată, cu păcură, cărbune şi zahăr, de la mafiotul Constantin Iavorski, om de afaceri basarabean şi fost ministru al Energiei în Guvernul de la Chişinău?  Nu-i aşa că s-au cam dus toate pe apa Sâmbetei?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *