România 83’ – Italia 83’ 3-3… ca la teatru!

Seară de vis pentru iubitorii fotbalului din Iaşi, care au avut ocazia să vadă pe viu foste glorii ale fotbalului românesc şi italian.

Componenţii echipelor naţionale ale României şi Italiei, care au jucat în 1983, au terminat la egalitate, vineri, la Iaşi, scor 3-3 (2-0), într-o reeditare a acelui meci, evenimentul purtând titulatura de „Seara Campionilor Mondiali“.

Cei aproximativ 1.000 de fani care au asistat la partidă, unii chiar din căminele studenţeşti sau din copacii aflaţi ăn jurul terenului „Magic Stadum“, au avut parte de show total.

Italienii au impresionat prin forma fizică a unui Gentile, Evani sau Mussi, în timp ce ai noştri s-au remarcat la capitolul dorinţă, personajul principal fiind Florin Prunea, care în ciuda vârstei s-ar descurca fără probleme la orice echipă din Liga I.

„Tricolorii“ au început mai bine meciul şi au condus cu 2-0 la pauză, după reuşitele lui Ungureanu şi Orac.

În partea secundă, italienii au restabilit repde egalitatea prin golurile reuşite de Evani şi Baresi.

Românii au trecut din nou în avantaj, după golului ieşeanului Zafiris, pentru ca Evanisă înscrie pentru un egal de poveste.

Din lotul României au fâcut parte: Florin Prunea, Romică Gabor, Nicolae Ungureanu, Sorin Cârţu, Rodion Cămătaru, Ioan Andone, Nicolae Negrilă, Costel Orac, Gheorghiţă Geolgău, Leontin Grozavu şi Daniel Zafiris. Antrenor a fost Mircea Rădulescu.

Lotul Italiei a fost format din: Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Toto Schillaci,  Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio, Roberto Mussi. Antrenor a fost Paolo Rossi.

În deschidere, a avut loc o partidă între o selecţionată a Diviziei Galactice de Bahlui (n.r. – competiţie ieşeană de minifotbal afiliată la Federaţia Română de Minifotbal) şi fostele glorii ale Politehnicii Iaşi.

La partidă a asistat în calitate de invitat al sponsorului acestui eveniment şi antrenorul suedez Sven Goran Eriksson.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *