Ronaldinho de Iaşi

Chiar dacă are doar 11 ani, joacă fotbal încă de când era la grădiniţă. Îi place să dea goluri şi să dribleze în cel mai pur stil brazilian.
Cum îl cheamă?
Ronaldinho. Cum altfel? Ronaldinho Dumitrescu.
Antrenat de profesorul Dan Cănănău, la CSMS Iaşi, Ronaldinho de Iaşi joacă la grupa de copii născuţi în anul 2000.

Povestea prenumelui primit de tânăra speranţă a fotbalului ieşean ne-a spus-o chiar tatăl lui Ronaldinho, Cristian Dumitrescu.

„Îmi place fotbalul foarte mult şi prenumele lui «Rona» nu este întâmplător. În anul 2000, când s-a născut băiatul, marele Ronaldinho juca la PSG. Am fost impresionat de driblingurile ameţitoare ale brazilianului şi dorindu-mi ca şi băiatul meu să se facă fotbalist, m-am decis să-i spun Ronaldinho. În tinereţe şi eu am jucat fotbal la Politehnica Iaşi şi am vrut ca şi băiatul meu să joace pentru acest club. După ce acum doi ani echipa a fost desfiinţată, «Rona» a rămas la ACSMU şi acum la CSMS Iaşi”, ne-a spus Cristian Dumitrescu.

Fan declarat al marelui Ronaldinho

Aşa cum era de aşteptat, Ronaldinho de Iaşi este un fan împătimit al jucătorului care evoluează acum la AC Milan.

„Jucătorul meu preferat este Ronaldinho, normal! Îmi place cum joacă, cum face scheme pe teren. Eu cred că este cel mai bun fotbalist din lume. Îmi place şi Messi cum joacă, dar tot Ronaldinho rămâne idolul meu“, ne povesteşte nonşalant «Rona», care şi-ar dori ca peste câţiva ani să ajungă şi el la o echipă mare din Europa:

„Sunt multe echipe care îmi plac cum joacă. Vreau să ajung să joc şi eu în fotbalul mare şi să dau multe goluri“.

Până să ajungă la o formaţie de top din Europa, Ronaldinho joacă la o grupă de copii şi juniori de la CSMS Iaşi şi o face chiar foarte bine, fiind declarat recent, la Ediţia a III-a a „Iaşi Summer Cup“, cel mai tehnic jucător.

Chiar dacă are numai 11 ani, «Rona» ştie ce va face după ce o va termina cu fotbalul.

„Mi-ar plăcea să mă fac avocat după ce nu voi mai juca fotbal. Învăţ foarte bine şi cred că pasiunea pentru fotbal se poate împăca foarte bine cu şcoala“, ne spune mândru Ronaldinho de Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *