Rupe-ne-am blugi-n figuri

De astăzi începe la Iași Ars Urbana. Pentru cine nu știe, ăsta e un festival organizat de tinerii entuziaști într-ale sporturilor de asfalt și artele de fațadă, o manifestare tămâiată cu sârg de o gazetuță din Iași care face ca bondarul. Până aici nimic rău, nimic special. Dar ia vedeți cum se promovează festivalul ăsta: „Ai un skateboard, o pereche de role sau două tuburi de spray? N-ai stare, vrei să-ţi rupi tenişii şi blugii, dar să fii eroul prietenilor tăi? Vino la Ars Urbana!” Împătimiţii fenomenului sunt „provocaţi” să se înscrie în competiţiile de graffiti, skateboarding şi breakdance. Tare curioși de efectul unui asemenea anunț, am făcut repede un sondaj printre ieșenii pe care i-am găsit pe stradă în dimineața zilei de ieri.

Rupe-ne-am blugi-n figuri• „Maică, eu am două tuburi de spray, că mi le-a adus fică-mea acum de Paști când s-a întors din Italia. Doar că nu vreau să le dau nimănui, cu atât mai puțin la niște copchii de-ăștia, că mi-e teamă că le-aruncă în foc, le bubuie și-mi dă Prefectura amendă.” ne-a declarat F.N., vânzătoare de lalele din Podu Roș.

• „Domn’le, eu am o pereche de teniși de Drăgășani. I-am cumpărat în ’82, când am fost la nămol la Techirghiol. Ăia nu se rup nici de-ai dracu’, deși i-am purtat peste tot și m-am spart în figuri cu ei și la nunta lui văr-miu de la Popricani. Nu știu ce teniși se mai fac zilele ăstea de se rup așa ușor.” ne-a spus Aristotel Droajbă, simpatizant al partidului Forța Civică.

• „De ce să vrei să-ți rupi blugii? Dă-i jos pur și simplu!” ne-a zis un anonim pe care-l suspectăm de ușoare înclinații pedofile.

„Fratele mea, și eu am făcut break-dance când eram în liceu. Da’ când am executat o mișcare mai bruscă, mi-am luxat coccisul, iar taică-miu a crezut că m-am rănit în timp ce eram la vreo domnișoară și mi-a tras o bătaie de acuma mă mișc natural, așa, în reluare. Mă duc și eu la festivalul ăsta, dacă are secțiune de old boys.”

V-ați prins, dragii noștri cititori deștepți, că îi credităm pe organizatorii festivalului cu inteligența necesară de a pricepe ironia noastră. Fiindcă altfel, noi spunem răspicat: nimic din ce poate să mai desprăfuiască Iașul nostru nu trebuie să rămână neîncercat.

Gras Fitti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *