Haide, Gigi, nu uita!/Pensionarii te mai vrea!

Revelion pensionariPeste 250 de votanţi fideli regimului Nichita au chefuit cu sarmale, grătare, ţuică şi vin la Restaurantul Moldova * Emoţionat până la lacrimi, Gigi a cântat împreună cu simpatizanţii săi „Puşca şi cureaua lată, ce flăcău eram odată…”

Al nostru primar Gigi Forever a oferit pensionarilor pesedişti, de sărbătoarea St. John, o petrecere de pomină, la Restaurantul „Moldova”, cu sărmăluţe, prăjituri, grătare, rachiuri şi vinoase din abundenţă. Că doar aşa îi şade bine unui şef de filială, başca şi vice la nivel naţional care aspiră din toţi rărunchii la un al treilea mandat de edil şef în Palatul cel Roznovan. După ce s-a lăsat aşteptat mai bine de jumătate de oră (treburi importante, na!), Gigi a ţinut un scurt spici în care s-a lăudat, evident, cu marile sale din domeniul investiţiilor şi ale economiei ieşene care, după cum bine spunea marele nostru Caragiale, este sublimă, duduie, dar lipseşte cu desăvârşire. În timpul discursului către votanţi, Gigi, care se vede deja cu un nou mandat de premare în buzunarele sale largi, a luat-o pe arătură urând petrecăreţilor de 80-90 de primăveri ani mulţi şi fericiţi. Apoi, înduioşat pînă la lacrimi, a ascultat fericit un colind politic prevăzut cu fel de fel de săgeţi şi înţepături politice spre zona cea portocalie. Ulterior, ca să pară şi mai popular, Gigi a murmurat printre dinţi versuri din celebrul hit etno „Puşca şi cureaua lată, ce flăcău eram odată”.

10 lei paranghelia

În seara de 5 ianuarie, participanţii la sărbăutoare, toţi activişti şi simpatizanţi până la moarte ai partidoiului lui nea Ilici, au benchetuit până după miezul nopţii. Apoi, cuprinşi de aburii alcoolului, şi-au jurat în barbă să meargă în continuare, la alegerile din 2012, evident tot pe mâna lui nea Gigi. „Este deja o tradiţie pe care am pornit-o de când am devenit primar şi ţin foarte mult la ea pentru că este o manifestare în spiritul valorilor social-democrate”, a precizat Gigi, înainte de a se prinde într-o horă ad-hoc (bine regizată de tinerelul Mătăsaru) a pensionarilor şi votanţilor săi, toţi unul şi unul. Pentru grătarele şi şpriţurile servite la paranghelie, vârstnicii au plătit un bilet de intrare cu o valoare simbolică de numai 10 lei.

Pensionarii o ard mai bine ca tinerii

Primul Revelion-chiolhan al pensionarilor a fost organizat pe 25 decembrie 2003, la scurt timp după ce Gigi Nichita a devenit primarul interimar al municipiului Iaşi. El va continua şi în 2012 dacă Gigi va ajunge din nou la cârma corabiei Roznovane, aflate de foarte mult timp în derivă. În seara cu pricina, un tânăr care nu trecea câtuşi de puţin de 23 de primăveri, rătăcit aiurea prin restaurant, ori fiind probabil nepotul vreunui petrecăreţ pesedist, ne-a spus extrem de amuzat: „Fraţilor, pur şi simplu am rămas cu gura căscată. Am fost la multe bairame studenţeşti, cu băieţi şi fete de vârsta mea, însă nu am văzut niciodată cum se distrează bătrânii. Acum îmi este foarte clar că pensionarii se distreaza mult mai bine ca noi”, a susţinut junele, după ce, în prealabil, urechile i se înroşiseră total de la un pahar plin de răchie, luat aiurea de pe masa vreunui invitat, şi dat apoi repede  peste cap. Haide, Gigi, nu uita!/Pensionarii te mai vrea!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *